Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Υπερψηφίστηκε το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπερψηφίστηκε το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων

Υπερψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για την αλλαγή στο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 152 βουλευτές, ενώ κατά 110 βουλευτές. Την τροπολογία στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο Γιώργος Μαυρωτάς κι ο Σπύρος Λυκούδης. Παράλληλα, με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η διάταξη για τη λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών. Υπέρ του άρθρου αυτού ψήφισαν 229 βουλευτές, ενώ κατά 32 βουλευτές. Την ρύθμιση αυτή καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αλλαγή στην τιμολόγηση των φαρμάκων κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την πολιτική στο φάρμακο. Θύμισε ότι υπήρξε εκτενής και δημόσια συζήτηση για το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων, καθώς κι ενημέρωση των κομμάτων. «Όταν αυτή η πρόταση παρουσιάστηκε στην επιτροπή εδώ, η Ν.Δ. απλώς επιφυλάχθηκε για να τη μελετήσει» παρατήρησε σχολιάζοντας δηκτικά ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν αυτά τα πολιτικά αντανακλαστικά του τύπου 'χαρίζετε εκατομμύρια στη βιομηχανία'».

Παράλληλα, ο Αν. Ξανθός προανήγγειλε μια νέα παρέμβαση για τις τιμές των φαρμάκων, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει υποδιπλασιασμός της συμμετοχής των ασθενών στο κόστος των φαρμάκων για τα οποία έχει προκύψει όφελος για το Δημόσιο μέσω της διαπραγμάτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL