Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Τ.Πετρόπουλος: Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας βοηθά στην εξυπηρέτηση του πολίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ.Πετρόπουλος: Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας βοηθά στην εξυπηρέτηση του πολίτη

H ηλεκτρονική κάρτα που έρχεται να αντικαταστήσει τα βιβλιάρια υγείας είναι «μία καινοτομία που είχαμε υποσχεθεί στα πλαίσια των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη», τονίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ότι «ολοκληρώνεται μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ σε καλή συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να μην πηγαίνουν οι πολίτες στις ουρές να σφραγίζουν βιβλιάρια».

«Πλέον, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) διασυνδέει και ενημερώνει τα συστήματα των εισφορών προκειμένου ο ασφαλισμένος να έχει πλήρη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη», σημείωσε ο υφυπουργός. 

Παράλληλα, ο Τ.Πετρόπουλος δεν παρέλειψε να σημειώσε ότι «το ηλεκτρονικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου εμπεριέχει όλα τα στοιχεία, παθήσεις, ιατροφαρμακευτικές αγωγές, γεγονός που βοηθάει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και τη δουλειά του γιατρού. Μέσα στον επόμενο μήνα, θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της καλής λειτουργίας του συστήματος από οικονομική και από θεραπευτική άποψη».

Για την ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ως 120 δόσεις, ο Τ.Πετρόπουλος είπε ότι «πολιτική μας βούληση είναι η ευρύτερη δυνατή εφαρμογή, ώστε να διευκολύνουμε τους οφειλέτες και τους ασφαλισμένους» θυμίζοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση να εξυπηρετούν κανονικά τις οφειλές τους το 2019, ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές ως το τέλος του 2018. «Από εκεί και πέρα, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, δεν "συγχωρείται" η μη καταβολή εισφορών. Είναι ήδη σε πολύ χαμηλό ύψος και μπορούν να πληρώνονται δεν υπάρχει δικαιολογία».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι οι εισφορές είναι λιγότερες κατά 1,7 δισ. ευρώ μέσα σε μία τριετία για τους ελεύθερους επαγγελματίες (500 εκατ. ευρώ λιγότερα το 2017, 500 εκατ. ευρώ λιγότερα το 2018, 700 εκατ. ευρώ λιγότερες το 2019).

Τέλος, για τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας ανέφερε ότι θα γίνουν «εγκαίρως, ώστε πριν τις 13 Μαΐου που είναι η αρχή ισχύος του ν. 4287/2016 να έχει ανασταλεί η σχετική διάταξη» που προέβλεπε ότι δεν καταβάλλονται για δικαιούχους κάτω των 55 ετών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL