Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Απαντήσεις από το ΠΓΝ Αττικόν για την γενική εφημερία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαντήσεις από το ΠΓΝ Αττικόν για την γενική εφημερία

Απαντήσεις για την γενική εφημερία δίνει η διοίκηση του ΠΓΝ Αττικόν, μετά τις ανακοινώσεις από το σωματείο εργαζόμενων του νοσοκομείου και την ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την έναρξη της εφημερίας, Τρίτη 15 Ιανουαρίου  08.00 πμ έως και το κλείσιμο αυτής, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 08.0 0μμ, υποδέχτηκε 810 περιστατικά, εκ των οποίων τα 210 εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία.

«Η εικόνα της χθεσινής εφημερίας κατά την οποία το Νοσοκομείο υποδέχτηκε σημαντικό αριθμό περιστατικών, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον αντιστοιχεί σε μία τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου. Οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών του Νοσοκομείου. Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία» αναφέρει η διοίκηση του ΠΓΝ Αττικόν.

Παράλληλα τονίζει ότι η «ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί  φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα.

Προφανώς αυτό το φαινόμενο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού για αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών. Είναι γνωστό πάντως ότι για την αντιμετώπιση του το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται, σε συνεργασία με την 1η και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), ένα νέο μοντέλο εφημερίας των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου σε συνδυασμό με την προσεχή ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)   με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς».

Η χθεσινή ανακοίνωση από το σωματείο εργαζομένων στο ΠΓΝ Αττικόν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL