Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Έγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ Μοσχάτου-Ταύρου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ Μοσχάτου-Ταύρου (Video)

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και τον αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, εγκαινίασαν την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.https://www.youtube.com/embed/h9I8kbNZFaE

Η ΤΟΜΥ Μοσχάτου ξεκινά τη λειτουργία της στην οδό Μακρυγιάννη 6, σε κτίριο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που έχει παραχωρηθεί από το Γιαννίδειο Ίδρυμα επί δημαρχείας του αείμνηστου Δημάρχου Μοσχάτου, Ταξιάρχη Παπαντώνη. Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου έγιναν από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, με συνολική δαπάνη της τάξης των 70.000€ περίπου.

Το παρών στα εγκαίνια, εκτός από τον Δήμαρχο και τους Υπουργούς, έδωσαν ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος του Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης Μοσχάτου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, η Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, Όλγα Ιορδανίδου και οι Υποδιοικητές της, Γιώργος Αντύπας και Ευάγγελος Κυζηράκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

O αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στον προσωπικό του λογαρισμό στο facebook ανέφερε ότι "εγκαινιάσαμε σήμερα την 107η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στο Μοσχάτο, που τυχαίνει να είναι και γειτονιά από τα μέρη μου. Με βάση το σχεδιασμό τις επόμενες 2 εβδομάδες θα έχουμε ανοίξει περίπου 120 ΤΟΜΥ συνολικά σε όλη τη χώρα, αξιοποιώντας .χρηματοδότηση ήδη 107 εκ. μέχρι τώρα".

"Ο τελικός στόχος είναι, μετά την ανάπτυξη όλων των Μονάδων, να καλύπτουν 2.300.000 αστικού πληθυσμού σε όλη τη χώρα, αποσυμφορώντας τα Νοσοκομεία και το όλο σύστημα σημαντικά.

Στις δηλώσεις μου μετά τα εγκαίνια στο Μοσχάτο, μου δόθηκε η ευκαιρία να θυμίσω πώς από τα 735 εκ. χρέη που βρήκαμε στη δημόσια Υγεία όταν αναλάβαμε, φτάσαμε στα σημερινά πλεονάσματα των 370.000 € περίπου, καθώς και την τεράστια ένεση ανθρώπινου δυναμικού που παρείχαμε στο σύστημα επί των ημερών μας (17.500 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων)".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL