Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες

Πολύ θετικό αντίκτυπο είχε η παρέμβαση της Ελλάδας δια του υπουργού Υγείας,  Ανδρέα  Ξανθού στη συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ  για την ευρωπαϊκή πολιτική  φαρμάκου.  

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο Ανδρ. Ξανθός ανέδειξε το ειδικό θέμα που απασχόλησε τη χώρα μας (αίτηση απόσυρσης φαρμάκου από τη Roche) ως σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αφορά την ευχερή πρόσβαση Ευρωπαίων ασθενών σε καινοτόμα και ακριβά φάρμακα.
Ενδεικτικό της απήχησης αυτής της πρωτοβουλίας να τεθεί το θέμα σε επίπεδο Υπουργών Υγείας , ήταν η ρητή αναφορά συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από πολλές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία , η Γαλλία , η Πορτογαλία,  η Μάλτα, η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, καθώς από τον Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Vytenis Andriukaitis.

Ο τελευταίος επεσήμανε  την ευαισθησία του θέματος της ισότιμης πρόσβασης σε κοινωνικά δίκαιες τιμές των καινοτόμων φαρμάκων και δήλωσε ότι χρειάζονται «ρήτρες» συνεχούς διαθεσιμότητας των φαρμάκων στην αγορά κάθε χώρας από τη στιγμή της έγκρισης, αδειοδότησης και τιμολόγησής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL