Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αυξημένη η τοξικότητα της φετινής γρίπης - Ποιοι και πότε πρέπει να εμβολιαστούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυξημένη η τοξικότητα της φετινής γρίπης - Ποιοι και πότε πρέπει να εμβολιαστούν

Για τα χαρακτηριστικά της εποχικής γρίπης, τα πρώτα κρούσματα της οποίας έχουν ήδη εμφανιστεί μίλησε ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ Στο Κόκκινο και το Γιώργο Τραπεζιώτη. Στα 250 τα κρούσματα ιλαράς.

«Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, τα τελευταία χρόνια, έχουμε μία επιδημική έξαρση της εποχικής γρίπης ... Κάθε χρόνο εμφανίζεται με κάποιους, διαφορετικούς καμία φορά, τύπους ή υπό-τύπους των ιών της γρίπης», είπε ο κ. Ρόζενμπεργκ.

«Φέτος, γνωρίζουμε ήδη από όσα έχουν συμβεί στο νότιο ημισφαίριο, ότι ο ιός είναι περίπου ο ίδιος. Εμφανίζεται με μία αρκετά αυξημένη τοξικότητα, επομένως είμαστε αρκετά προσεκτικοί και προετοιμαζόμαστε για να τον "υποδεχθούμε" και στη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο».

Ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ επανέλαβε ότι «ιδιαίτερα οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστούν εγκαίρως. Οι ηλικιωμένοι άνω των 60-65 ετών, όσοι έχουν κάποια νοσήματα όπως οι διαβητικοί, οι παχύσαρκοι, οι έγκυες, άτομα με νεοπλασίες, χρόνια καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, όλοι αυτοί πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «επάρκεια εμβολίων υπάρχει και είναι εξασφαλισμένη» και τόνισε ότι πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν επίσης οι άνθρωποι «που έρχονται σε επαφή με άλλους, όπως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε ιδρύματα ... θέλουμε και αυτοί να σπεύσουν να εμβολιαστούν, για να προστατεύσουν και τον εαυτό τους και τους γύρω τους».

Για τον κατάλληλο χρόνο του εμβολιασμού, ο κ. Ρόζεμπεργκ σημείωσε ότι μπορεί ακόμη κάποιοι να «κάνουν μπάνια, αλλά έχουν εμφανιστεί ήδη τα πρώτα κρούσματα γρίπης. Η σύστασή μας είναι ότι η ιδανική περίοδος εμβολιασμού είναι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όμως οποιαδήποτε εποχή, ακόμη και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο ... ποτέ δεν είναι αργά».

«Εμείς δεν ξεχάσαμε την ιλαρά»

Για την επιδημική έξαρση της ιλαράς, μπορεί τα ΜΜΕ να την έχουν πια ξεχάσει αλλά «στο ΚΕΕΛΠΝΟ την παρακολουθούμε καθημερινά», συνέχισε ο κ. Ρόζενμπεργκ.

«Συνεχίζεται, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν έχει την μορφή μαζικής, μεγάλης επιδημίας, γιατί ο ελληνικός πληθυσμός απεδείχθη ότι είναι επαρκώς εμβολιασμένος ... ωστόσο η νόσος πιάνει, και συνεχίζει να εμφανίζεται, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 250 από το Μάιο μέχρι σήμερα. Πιάνει ανθρώπους είτε από αμέλεια είτε από άγνοια είτε από τις συνθήκες ζωής είτε από "υποταγή στα κελεύσματα" του αντιεμβολιαστικού κινήματος, δεν έχουν εμβολιαστεί ... Κάνουμε αγώνα δρόμου, συνεχίζουμε για να τους εμβολιάσουμε όλους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL