Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΔΔΥΠΠΥ για την «προστασία της υγείας των πολιτών»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΔΔΥΠΠΥ για την «προστασία της υγείας των πολιτών»

Η ανάπτυξη δράσεων επιμόρφωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης στους τομείς της δημόσιας υγείας, της διαχείρισης κινδύνων, της παροχής πρώτων βοηθειών, της εμβολιαστικής κάλυψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου στον πληθυσμό, είναι οι βασικοί άξονες της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα, μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας).

Το σύμφωνο συνεργασίας αφορά στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος «Προστασία της Υγείας των Πολιτών» που έχει στόχο τη διαρκή προάσπιση και προαγωγή υγείας όλων των κατοίκων της χώρας. Η συμφωνία υπεγράφη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ του προέδρου του, αν. καθηγητή χειρουργικής, Θ. Ρόζενμπεργκ και του προέδρου του (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη.

«Η οικονομική ύφεση και οι ελλιπείς πόροι, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η παγκοσμιοποίηση και η κλιματική αλλαγή με τις επιπτώσεις τους στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους, που καθορίζουν την υγεία των πληθυσμών, διαμορφώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα. Υπό το πρίσμα αυτό, η σύμπραξη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί πρωταρχική επιλογή του ΚΕΕΛΠΝΟ» τόνισε ο πρόεδρός του, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, Γεώργιος Πατούλης, τόνισε: «Οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον πληθυσμό, και ιδιαίτερα τις ομάδες υψηλού κινδύνου, για την προσωπική διαφύλαξη της υγείας τους. Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη μέτρων για την εμβολιαστική κάλυψη, καθώς και η διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που αριθμεί 192 Δήμους-μέλη, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά με αυτήν την σύμπραξη για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, τόσο κατά τόπους, όσο και ευρύτερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL