Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας η προμελέτη για την επέκταση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας η προμελέτη για την επέκταση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Το εν λόγω έργο αφορά στην κατασκευή ενός νέου κτηρίου συνολικού εμβαδού 450 τ.μ. περίπου, το οποίο θα εφάπτεται της πτέρυγας «Β» και θα επεκτείνει τις υποδομές των Χειρουργείων, των Εργαστηρίων και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν).

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος η επέκταση αυτή αποτελεί έργο ιδιαίτερης σημασίας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου με πολλαπλά οφέλη στην ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στόχος του έργου είναι να αναβαθμίσει στο μέλλον τα υφιστάμενα τμήματα του Νοσοκομείου όπως την αύξηση των χειρουργικών αιθουσών από δύο σε τέσσερις (Β΄ φάση του έργου), την αύξηση των θέσεων αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών και την προσθήκη μηχανήματος για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς με ηπατίτιδα Β στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τέλος την περαιτέρω ανάπτυξη του εργαστηριακού τομέα του Νοσοκομείου. 

Η έγκριση της προμελέτης ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα για το έργο αυτό που όπως τονίζει ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Φραγκιαδάκης, είναι πολύ σημαντικό. Σε λίγες μέρες θα υποβληθεί η οριστική μελέτη και στη συνέχεια θα πρέπει να προκηρυχθεί το έργο, μια διαδικασία ωστόσο που είναι άγνωστο πόσο μπορεί να διαρκέσει.

Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας το έργο για την παραγωγή ιατρικού οξυγόνου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου συνολικής επένδυσης 200 χιλιάδων ευρώ ύστερα από ενέργειες της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης η απόσβεση της επένδυσης εκτιμάται στους 30 μήνες, ενώ το όφελος ειδικά για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου θα ανέρχεται στις 80 χιλιάδες ευρώ περίπου το χρόνο.

Στη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του ιδρύματος αναφέρεται: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθούν τη δέσμευσή τους βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου και οφείλουν να ευχαριστήσουν την ηγεσία του Υπουργείου για την υλοποίηση αυτών των στόχων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL