Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Υπ. Υγείας: Κουλτούρα πρόληψης και όχι καταστολή για την ενίσχυση των εμβολιασμών / Ενέσεις λαϊκισμού από το Ποτάμι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπ. Υγείας: Κουλτούρα πρόληψης και όχι καταστολή για την ενίσχυση των εμβολιασμών / Ενέσεις λαϊκισμού από το Ποτάμι

«Παράθυρο στην παραπληροφόρηση» κατηγορεί το Ποτάμι ότι ανοίγει η κυβέρνηση με αφορμή τις απαντήσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στις ερωτήσεις του βουλευτή του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα για την αντιμετώπιση του αντεμβολιαστικού κινήματος. Για «άκρατο λαϊκισμό απέναντι σε ένα σοβαρό θέμα δημόσιας Υγείας» κατηγορεί το υπουργείο Υγείας το Ποτάμι και προς απάντησή του, δηλώνοντας έκπληκτο με το γεγονός ότι έγινε «αντικείμενο ακραίας αντιπολιτευτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

Ποτάμι και καταστολή

Το Ποτάμι κατηγορεί την πολιτική ηγεσία ότι «θέτει σε κίνδυνο τους πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας» και σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η ανευθυνότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της δήθεν Αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτυγχάνει ακόμα μια φορά να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας».

Τις αιτιάσεις του Ποταμιού φαίνεται να πυροδότησε η στάση του Ανδρέα Ξανθού απέναντι σε κυρωτικά και κατασταλτικά μέτρα αντιμετώπισης της έμπρακτης δυσπιστίας γονέων απέναντι στον εμβολιασμό των τέκνων τους. Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα αποτελεί «μια αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια Υγεία σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όμως, στις προτάσεις Μπαργιώτα για αυστηροποίηση και υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο Ανδρέας Ξανθός απάντησε ότι μια «τιμωρητικού χαρακτήρα παρέμβαση» δεν είναι η ενδεδειγμένη «σε αυτή τη φάση που ακόμα το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένο στη χώρα μας».

Αλλαγή κουλτούρας

Αντιθέτως, ο υπουργός εξήγησε ότι «η προσπάθεια που θα γίνει θα πρέπει να είναι στη λογική της ανάπτυξης της κουλτούρας της Πρωτοβάθμιας Υγείας και της πρόληψης». Κι αυτό επειδή, όπως επισήμανε, στη χώρα μας παρατηρείται «ένα πολύ καλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης» (97%) στα κρίσιμα εμβόλια, ενώ έχει καλυφθεί και «πάνω από το 90% των παιδιών των προσφυγικών καταυλισμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL