Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ

Φωτογραφία αρχείου

Απεργία επ' αόριστον κήρυξαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά τη χθεσινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου διάλυσης της Δημόσιας Υγείας. Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφασίσθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι, την Πέμπτη, το νομοσχέδιο Γεωργιάδη υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στην ολομέλεια της Βουλής. Η μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τα άρθρα για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και μία τροπολογία που αφορά τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παραπέμπονται σε ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν την Τρίτη.

"Με το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, το δημόσιο σύστημα υγείας δέχεται τη πιο βάρβαρη επίθεση και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η πρόσβαση στη δημόσια υγεία για κάθε εργαζόμενο, άνεργο και ηλικιωμένο, κλείνοντας τα περισσότερα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ και οδηγώντας σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα και τελικά στην απόλυση 8.500 εργαζόμενους, για να υπηρετηθούν οι μνημονιακοί στόχοι" τονίζει μεταξύ άλλων το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL