Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την έκτακτη ενίσχυση στους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας φέρνει στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη ερώτηση για τη συμπερίληψη των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα υγείας στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση, κατέθεσαν 47 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα τη συμπερίληψη των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα υγείας στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση, κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως «ενώ ορθώς προβλέφθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ, ωστόσο εξαιρέθηκαν αναιτιολόγητα από την παροχή του ανωτέρω έκτακτου επιδόματος οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε πληθώρα εποπτευόμενων φορέων του Υπ. Υγείας όπως το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε, ΚΕ.Θ.Ε.Α, Ο.ΚΑ.ΝΑ, καθώς και οι ΑμΚΕ που υλοποιούν το Πρόγραμμα «Ψυχαργώς», που ανήκουν οργανικά στο ευρύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Ως εκ τούτου, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «τι σκοπεύει να πράξει για την επανόρθωση του αδικαιολόγητου αποκλεισμού των παραπάνω εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση;»

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Σύμφωνα με την από 30/04/20 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α` 75 αρ. 4) αναφορικά με τα “Μέτρα Αντιμετώπισης της Πανδημίας του Covid19” αλλά και της επόμενης διορθωτικής Π.Ν.Π. (Τεύχος A’ 90/01.05.2020 , άρθ. 17), ορθώς προβλέφθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ.

Ωστόσο, εξαιρέθηκαν αναιτιολόγητα από την παροχή του ανωτέρω έκτακτου επιδόματος οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε πληθώρα εποπτευόμενων φο-ρέων του Υπ. Υγείας όπως το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε, ΚΕ.Θ.Ε.Α, Ο.ΚΑ.ΝΑ, καθώς και οι ΑμΚΕ που υλοποιούν το Πρόγραμμα «Ψυχαργώς», που ανήκουν οργανικά στο ευρύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η παράλειψη του Υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει το σύνολο των επο-πτευόμενων φορέων, οι οποίοι σαφώς και παρείχαν έργο για την αντιμετώπι-ση της πανδημίας του Covid19, επέφερε δικαίως αναστάτωση ανάμεσα στους υγειονομικούς και προκάλεσε αίσθημα διακριτικής μεταχείρισης και αδικίας .

Σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας από τους αντίστοιχους συλλόγους εργαζομέ-νων έχουν υποβληθεί προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, χωρίς ωστό-σο να έχει δοθεί σχετική απάντηση.

Επειδή, δεν μπορούν να δημιουργούνται ανισότητες ανάμεσα στους απασχο-λούμενους/ες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπ. Υγείας και μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι αναγνωρίζουν την αξία και την προσφορά τους

Επειδή, όλοι οι φορείς προσέφεραν τα μέγιστα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης και μάλιστα σε ευπαθείς ομάδες (π.χ. Ψυχικά πάσχοντες, τοξικο-εξαρτημένους, καρδιολογικούς ασθενείς) αλλά και απόλυτα απαραίτητες υπη-ρεσίες στον τομέα της Δημόσιας Υγείας (π.χ. διαγνωστικός έλεγχος για covid-19, έλεγχος φαρμακευτικής αγοράς , προμήθειες υγειονομικού υλικού κ.α.)

Επειδή, η αποκατάσταση της αδικίας είναι επιτακτική για την ενότητα του «υ-γειονομικού μετώπου» στη διαχείριση της πανδημίας, η οποία εξάλλου δεν έχει λήξει.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Τι σκοπεύει να πράξει για την επανόρθωση του αδικαιολόγητου απο-κλεισμού των παραπάνω εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ξανθός Ανδρέας
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Σία
Αραχωβίτης Σταύρος
Βαγενά - Κηλαηδόνη Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκαρά Αναστασία
Γκιόλας Ιωάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ζαχαριάδης Κώστας
Ζεϊμπέκ Χουσείν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Καλαματιανός Διονύσης -Χαράλαμπος
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κασιμάτη Νίνα
Καφαντάρη Χαρά
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κώστας
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κώστας
Μουζάλας Γιάννης
Μωραϊτης Θάνος
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαδόπουλος Σάκης
Παπανάτσιου Αικατερίνη
Πούλου Γιώτα
Ραγκούσης Ιωάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Σκούφα Μπέττυ
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτου Δημήτριος
Ψυχογιός Γεώργιος

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις