Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Αφιλόξενο το Υπουργείο Υγείας προς τους «ήρωες» υγειονομικούς (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφιλόξενο το Υπουργείο Υγείας προς τους «ήρωες» υγειονομικούς (Video)

Τις κλειστές πόρτες του Υπουργείου Υγείας συνάντησαν σήμερα οι δεκάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες των Νοσοκομείων της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πρώτης, μετά την καραντίνα, συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν με βασικό αίτημα να μην περάσει η διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για ξεχωριστούς κλάδους νοσηλευτικού προσωπικού.https://www.youtube.com/embed/u4gpHFteGTg

Το υγειονομικό προσωπικό, συγκεντρώθηκε στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, διεκδικώντας συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να του μεταφέρει τα αιτήματα για την  σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτών, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, για ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία, ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

Οι υγειονομικοί ζητώντας την αναγνώριση του ρόλου των νοσηλευτών στην πράξη κι όχι στα λόγια, δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους με την προωθούμενη ρύθμιση, τόσο για τον τρόπο (με ΠΝΠ και χωρίς καμία διαβούλευση) όσο και για την ουσία της πρότασης.

Όπως τονίζουν, η δημιουργία κλάδου νοσηλευτών χωρίς τούς Δ.Ε. νοσηλευτές, οι οποίοι αποτελούν το 50% του συνόλου, θα επιφέρει διάσπαση και κατακερματισμό στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η προωθούμενη ρύθμιση υπογραμμίζουν, δεν είναι δώρο από την Κυβέρνηση προς τους «ήρωες» νοσηλευτές όπως φιλικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν, αλλά η επίσημη και με το νόμο διάσπαση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση για σύσταση ενός κλάδου για τους Π.Ε.- Τ.Ε. νοσηλευτές και ενός για τους Δ.Ε. δεν είναι καινούργια καθώς είχε επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί και το 2014 επί υπουργίας Μ. Βορίδη.

Τότε σημειώνουν οι υγειονομικοί, η απόπειρα Βορίδη και ΕΝΕ είχε αποτραπεί μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις του υγειονομικού κινήματος. Τώρα εν μέσω πανδημίας αναφέρουν, επανέρχονται με τον ίδιο σχεδιασμό στην προσπάθειά τους να πάρουν ρελάνς, τονίζοντας ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέχρι η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την πρότασή της και να ακούσει τα αιτήματα τους.   

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το αίτημα για ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο, ήταν, είναι και θα είναι το μόνο αίτημα που δίνει λύση και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και κατοχυρώνει στην πράξη την αναγκαία μετεξέλιξη όλου του νοσηλευτικού κλάδου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL