Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ελ. Μαυρομάτη: Κρίσιμης σημασίας η στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελ. Μαυρομάτη: Κρίσιμης σημασίας η στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Αν δεν στηριχτεί άμεσα η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε, επισήμανε η πρώην διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, συντονίστρια διευθύντρια αναισθησιολογικού του νοσοκομείου «Ερ.Σταυρός» και μέλος του Παρατηρητηρίου COVID-19 του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Μαυρομάτη.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/792150934&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true


Η ίδια μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 τόνισε ότι η ένταξη ιδιωτών γιατρών είναι σωστή αλλά θα πρέπει να γίνει επί ίσοις όροις, από οικονομική άποψη με τους γιατρούς του δημοσίου.

Αντί γι’ αυτό, όπως εξήγησε, βλέπουμε να γίνονται μετακινήσεις από την πρωτοβάθμια προς τα νοσοκομεία, διότι οι ελλείψεις είναι μεγάλες. Και είναι μεγάλες γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε στις προσλήψεις που είχε έτοιμες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί αρκετές προσλήψεις, στην πραγματικότητα στα νοσοκομεία έχουν φτάσει ελάχιστοι, διότι απαιτείται μια διαδικασία. Στο δικό μας νοσοκομείο δεν έχει έρθει ούτε ένας, είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι καμία από τις προσλήψεις δεν είναι μόνιμη, αλλά όλες είναι διετούς σύμβασης και επικουρικές.

Άκουσα πριν λίγο τον κ. Πέτσα -επισήμανε η κα Μαυρομάτη- να μιλά για μοριοδότηση των γιατρών που θα προσληφθούν τώρα, ώστε να έχουν ένα ισχυρό κίνητρο. Μακάρι να γίνει και σημειώνω ότι αυτή ήταν η αρχική μας πρόταση.

Η κυβέρνηση σιωπηρά εφαρμόζει ορισμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στο σύνολό τους, όπως την πρόταση για διεξαγωγή των τεστ και από άλλους ερευνητικούς φορείς του δημοσίου, αντί να κερδοσκοπούν τα ιδιωτικά κέντρα. Υιοθέτησε με καθυστέρηση την διεξαγωγή τεστ από το Πανελλήνιο Κέντρο Αιμοδοσίας, αλλά όχι από Πανεπιστήμια που είχαν κάνει προτάσεις.

Σχετικά με την επάρκεια υλικών προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η κα Μαυρομμάτη είπε ότι στον Ερυθρό μέχρι την περασμένη βδομάδα έραβαν μάσκες, αλλά τις τελευταίες μέρες ήρθαν επαρκή προς το παρόν υλικά.

Η πανδημία, όπως επισήμανε, είναι η ευκαιρία να καταλάβουν όλοι την αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να το στηρίξουν όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Πράγμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την ασφυξία των μνημονίων, κατέληξε η κα Μαυρομμάτη αναφέροντας χαρακτηριστικά την ένταξη 2.500.000 ανασφάλιστων στο Σύστημα Υγείας και την τόνωσή του με 19.500 νοσηλευτικό προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL