Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ιδεοληψία" οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη; (Video)

Ιδεοληψία χαρακτήρισε ο υφυπουργός τις μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και την ίδια ώρα θέλει να πείσει ότι δεν υπάρχει σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας... Όχι ιδιωτικοποίηση αλλά "ξεπούλημα" ετοιμάζει αν συνυπολογίσουμε στα "δωράκια" στους κλινικάρχες και την ταυτόχρονη "ασφυξία" στο ΕΣΥ που το αφήνουν χωρίς προσωπικό.

Απαντώντας στην ερώτηση της ΑΥΓΗΣ και του Κόκκινου, κατά την ενημέρωση του Υπ. Υγείας ο υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης απάντησε πως:

«Σε ότι αφορά τις μόνιμες προσλήψεις, οι εγκρίσεις έχουν ξεπεράσει τις 3.200 και αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ εργάζονται πέραν των 1.820 ανθρώπων εκ των οποίων 400 γιατροί και το υπόλοιπο είναι βοηθητικό προσωπικό που έχει ανάγκη το Σύστημα. Ότι χρειάζονται το ΕΣΥ θα το παρέχουμε.»

«Σε ότι αφορά ότι δεν κάνουμε μόνιμες προσλήψεις προκειμένου να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας, η ανθρώπινη ζωή αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερη αξία από τις ιδεοληψίες αυτές» διασφαλίζουμε το Δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας και κάνουμε οτιδήποτε περνάει από τα χέρια μας για να εξασφαλίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει το Σύστημα Υγείας αυτές τις κρίσιμες ημέρες και να παρέχει ασφαλείς και επαρκείς υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη».

Aν ο υφυπουργός Υγείας θεωρεί ότι αρκούν 400 γιατροί για να ανταπεξέλθει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην πανδημία του κορωνοϊού και αν θεωρεί ότι με μη μόνιμες προσλήψεις γιατρού και προσωπικού διασφαλίζεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας οφείλει να εξηγήσει ακριβώς πως θα γίνει αυτό διότι αλλιώς πρόκειται απλά για νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και τον καλούμε να ακούσει τους ίδιους τους γιατρούς που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης άοπλοι... 

Κατ. Μπρ.

 

Διαβάστε επίσης:

Σιώρας: Να πάρουν τώρα δείγμα από όλους τους υγειονομικούς - Είναι η ώρα της κρατικής ευθύνης (Video)

 

Συγκλονίζει η γιατρός από το Ασκληπιείο: Να σταματήσουν τώρα την κερδοσκοπία εις βάρος της Υγείας του λαού (Video)

 

ΠΟΕΔΗΝ: 52 φορές ακριβότερα αναγκάζονται να αγοράζουν τις μάσκες τα νοσοκομεία

'

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις