Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
"Γυμνοί" στη μάχη με τον κορωνοϊό, γιατροί και νοσηλευτές – Τους ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες μόνοι τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γυμνοί" στη μάχη με τον κορωνοϊό, γιατροί και νοσηλευτές – Τους ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες μόνοι τους

Οι εκκλήσεις των γιατρών και υγιεινομικών συνεχίζονται καθώς ήδη νοσούν 77 γιατροί σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η ΠΟΕΔΗΝ και είναι σε καραντίνα 350. Το προσωπικό των Νοσοκομείων που είναι στην πρώτη γραμμή παραμένει χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Τεράστια προβλήματα καταγράφονται καθημερινά. Ενδεικτική είναι η καταγγελία των γιατρών ότι ζητήθηκε από το προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας χθες 25 Μαρτίου να κατασκευάσει μόνο του χάρτινες, ή υφασμάτινες μάσκες.

«Ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά τις καθημερινές υποσχέσεις για προμήθεια υλικού, έχουμε έλλειψη ειδικού εξοπλισμού για covid19 (ειδικές στολές, γυαλία μάσκες FFP3) και δυστυχώς από χθες έχουμε και έλλειψη από χειρουργικές μάσκες. (δεν έχουμε ούτε για τις χειρουργικές επεμβάσεις). Ζητήθηκε από το προσωπικό να κατασκευάσει χάρτινες!!! ή υφασμάτινες!!!», ενημερώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας γράφει ότι το υγειονομικό προσωπικό δουλεύει «με ανεπαρκή υγειονομικό προστατευτικό εξοπλισμό» και ζητά δωρεές από ιδιώτες για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες

Έντονη ήταν η αντίδραση των νοσηλευτών-τριων στη Χίο απέναντι στη συναίνεση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας στον «εθελοντισμό» που θέλει η κυβέρνηση: «Είστε επιεικώς ανεύθυνοι και απαράδεκτοι» αντί να πιέσετε για προσλήψεις και την ένταξη των νοσηλευτών-τριων στα βαρέα και ανθυγιεινά «ασκείτε καθήκοντα εκπροσώπου τύπου του υπουργείου».

«Αντί να βγάλετε καταγγελία και να ζητήσετε την απόσυρση της οδηγίας του ΕΟΔΥ που ζητά από τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό με ελλειπή μέτρα προστασίας εσείς ποιείτε την νήσσαν. Ντροπή σας» καταγγέλλουν οι νοσηλευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL