Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΚΑΣΤΟΡΙΑ / Καστοριά: "Έφυγε" αβοήθητη η 41χρονη ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες του ΕΟΔΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΑΣΤΟΡΙΑ / Καστοριά: "Έφυγε" αβοήθητη η 41χρονη ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες του ΕΟΔΥ

Μεγάλο είναι το σοκ της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο διότι η άτυχη γυναίκα είναι ένα από τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα, αλλά και διότι έχασε τη ζωή της ακουλουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του γιατρού της να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της, παρά τα ύποπτα συμπτώματα που παρουσίασε το τελευταίο διάστημα.

"Ορφανό" κρούσμα

Η 41χρονη δεν ταξίδεψε ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό, δεν είχε καμία επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ουδείς μπορεί να καταλάβει το πώς και από πού μολύνθηκε από τον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από χρόνιο άσθμα, άρα ανήκε στις ευπαθείς ομάδες και το τελευταίο διάστημα παρουσίασε πυρετό και βήχα.

Οι οδηγίες που έλαβε από τον ΕΟΔΥ ήταν να παραμείνει σε καραντίνα και για θεραπεία στο σπίτι της, ενώ το ίδιο τής συνέστησε και ο γιατρός της. Η κατάσταση της υγείας της, όμως, παρουσίασε ξαφνική επιδείνωση και όταν έφτασε τα ξημερώματα της περασμένης της περασμένης Κυριακής το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, ήταν ήδη αργά... Σύζυγος και παιδιά έχουν τεθεί σε καραντίνα και στηρίζονται ψυχολογικά από ειδικούς.

Αγωνία στην περιοχή

Την ίδια ώρα, όλος ο Νομός Καστοριάς βρίσκεται στα «κόκκινα», με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να έχουν φτάσει τα 29 και τους θανάτους τους 4, με την 41χρονη να είναι και το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα. Από τα 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 11 είναι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Καστοριάς και ο πρόεδρος των εργαζομένων εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, καθώς έχουν ελεγχθεί οι 120 από τους συνολικά 350 εργαζόμενους.

Ζητά το νοσοκομείο να κλείσει και να γίνει ολική απολύμανση, ενώ μέχρι στιγμής γίνονται σταδιακές απολυμάνσεις των χώρων του. Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί έχουν μπει σε καραντίνα και οι αντοχές του νοσοκομείου δοκιμάζονται.

Πέρα από την Καστοριά, ανησυχία υπάρχει και στην Κοζάνη, που μετρά 11 κρούσματα και δύο χωριά της (Δαμασκηνιά και Δραγασιά) έχουν μπει σε καραντίνα. Χθες τα δύο χωριά επισκέφθηκε κλιμάκιο γιατρών από την Αθήνα και έλαβε συνολικά 21 δείγματα από κατοίκους με τεστ για κορωνοϊό.

Οι περίπου 90 κάτοικοι, που βρίσκονται όλοι σε κατ’ οίκον περιορισμό, ζητούν να γίνει σε όλους το σχετικό τεστ προκειμένου να γνωρίζουν αν έχουν μολυνθεί ή όχι, ενώ αρκετοί από αυτούς παρουσιάζουν κάποια ήπια μέχρι στιγμής συμπτώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL