Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Καθησυχαστικό το υπουργείο Υγείας, συνιστά ψυχραιμία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθησυχαστικό το υπουργείο Υγείας, συνιστά ψυχραιμία

Ψυχραιμία συνέστησε ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό αμέσως μετά τη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας με αφορμή την Ιταλία, τόσο η διυπουργική Επιτροπή όσο και η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων - λοιμωξιολόγων αποφάσισαν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού ώστε να αναζητά ιατρική βοήθεια αν έρχεται από πληττόμενες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Σ. Τσιόδρα, ο νέος κορωνοϊός εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος, η οποία σε ποσοστό πάνω από 85%, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, συμπεριφέρεται σαν ένα απλό κρυολόγημα. Αυτό είναι σημαντικό για να καθησυχάσει τον κόσμο και να είναι ψύχραιμος, ανέφερε, σημειώνοντας ότι αυτό που συζητήθηκε είναι η προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Πρόκειται για οριζόντια μέτρα που αφορούν στη δημόσια Υγεία και έχουν να κάνουν με ενίσχυση του τομέα Υγείας, προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, έκτακτη χρηματοδότηση και επένδυση σε μέτρα ατομικής προστασίας, αντί για χαμένο χρόνο σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, οι οποίες είναι αναποτελεσματικές, δεν προσφέρουν στο screening του πληθυσμού και μάλιστα, σε ποσοστό πάνω από 90% των περιπτώσεων μέχρι τώρα στην Ευρώπη και στον κόσμο, δεν έχουν ανιχνεύσει τις περιπτώσεις της νόσου, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν. Ξανθός: Απαιτείται εγρήγορση

Η εξελισσόμενη επιδημία με τον νέο κορωνοϊό και η εμφάνιση κρουσμάτων σε γειτονικές χώρες απαιτεί εγρήγορση των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας, διαρκή συνεννόηση και εκτίμηση της κατάστασης από τους ειδικούς επιστήμονες, υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων από το υπουργείο Υγείας, ενιαίο κέντρο συντονισμού και εποπτείας και κυρίως συστηματική οργανωτική προετοιμασία του ΕΣΥ, των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών ΠΦΥ, καθώς και όλων των επαγγελματιών Υγείας για την αποτελεσματική διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Όπως αναφέρει ο Αν. Ξανθός, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει από την αρχή ότι θα αντιμετωπίσει με ευθύνη και σοβαρότητα και όχι με ανεύθυνη δημαγωγία όπως έκανε συστηματικά η Ν.Δ. όταν ήταν αντιπολίτευση, αυτή τη πρόκληση για τη Δημόσια Υγεία. «Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος, θα ζητούμε συνεχή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τα ενδεικνυόμενα κάθε στιγμή μέτρα που εισηγείται η επιστημονική κοινότητα, θα ελέγχουμε την ετοιμότητα και την επάρκεια του ΕΣΥ και των υπηρεσιών του και θα συμβάλλουμε από τη θέση μας για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στη διασυνοριακή απειλή του νέου κορωνοϊού» τονίζει ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας ότι «μόνο έτσι μπορεί να εμπεδωθεί το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL