Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Οι ΣΔΙΤ στην Υγεία οδηγούν σε αποκλεισμό από την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών

Eurokinissi

Αναφορικά με τη χθεσινή «απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ» στο Ζάππειο σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την «κυβερνητική τρομοκρατία και την πρωτόγνωρη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ»

«Η κυβερνητική πρακτική “Νόμος και Τάξη” και η λογική της “αναγκαστικότητας του ξύλου” επιβλήθηκε χθες και εναντίον νοσοκομειακών γιατρών, εργαζομένων στην υγεία και φοιτητών ιατρικής», σχολιάζει το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι χθες «το μειοψηφικό προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έστησε Ημερίδα στην Αίγλη του Ζαππείου με θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία και απέκλεισε τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία βάζοντας διμοιρίες των ΜΑΤ να περιφρουρήσουν το χώρο και να τους απωθήσουν με επίθεση και χρήση χημικών».

Παράλληλα, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την «κυβερνητική τρομοκρατία και την πρωτόγνωρη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ, ως οργάνου συλλογικής εκπροσώπησης των γιατρών, το οποίο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με αυτούς που εκπροσωπεί».

«Η συγκεκριμένη συμπεριφορά βέβαια, εκκινεί από τη σπουδή τους να εξυπηρετήσουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης. Η ατζέντα της Ημερίδας, με συμμετέχοντες επιχειρηματίες και τραπεζίτες, στρέφεται κατά του δημόσιου συστήματος υγείας και οραματίζεται την υφαρπαγή δημόσιου χρήματος», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι «η δεκαπενταετής διεθνής εμπειρία από την εφαρμογή των ΣΔΙΤ, όσο και να θέλουν να τις εξωραΐσουν, δείχνει ότι αποτελούν ένα δαπανηρό και αναποτελεσματικό τρόπο χρηματοδότησης, είναι κοστοβόρες, παρέχουν κρατικές εγγυήσεις για κέρδη σε ιδιωτικές εταιρείες, οδηγούν σε αποκλεισμούς και ανισότητες, λειτουργούν με τους κανόνες της αγοράς προσβλέποντας μόνο στο προσδοκώμενο κέρδος και όχι στην κάλυψη των πραγματικών υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού».

«Όμως, παρά τον αποκλεισμό οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και οι φοιτητές ιατρικής απάντησαν δυναμικά και κατάφεραν να διακόψουν την υποκριτική φιέστα, προκειμένου να υπερασπιστούν τη δημόσια περίθαλψη και την καθολική πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς» επισημαίνει το τμήμα Υγεάις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος σύμφωνα με το ίδιο, «οι αντιδημοκρατικές και υπόγειες πρακτικές του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ, το οποίο αποκλείει τις άλλες παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου, δε θα περάσουν. Η προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών με στόχο την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας χρησιμοποιώντας τις συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα θα μείνει στα χαρτιά γιατί σύσσωμος ο υγειονομικός κόσμος θα σταθεί απέναντι και αγωνιστικά θα το ανατρέψει».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο