Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Ενάντια στο "πάγωμα" των προσλήψεων και στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενάντια στο "πάγωμα" των προσλήψεων και στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων

Σε απεργιακή κινητοποίηση και πορεία προς το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν αύριο γιατροί και υγειονομικοί εργαζόμενοι των δημόσιων δομών υγείας αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που υπονομεύουν τη λειτουργία των νοσοκομείων και ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους.

Οι μνήμες της περιόδου 2012-2014 μας χτυπούν ξανά την πόρτα, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που προγραμματίζουν για αύριο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό, να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και να διοριστούν άμεσα οι 215 γιατροί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και να μην προχωρήσει κανένας σχεδιασμός ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, για τις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ στις 9.30 στο μετρό "Ευαγγελισμός" τα μέλη της ΟΕΝΓΕ θα συγκεντρωθούν προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν γιατροί και εργαζόμενοι, η κυβέρνηση προχωρά με «βήμα γοργό» στην εφαρμογή των προεκλογικών της δεσμεύσεων, με αποτέλεσμα ήδη τα νοσοκομεία, λόγω της μείωσης και της μη έγκαιρης καταβολής της κρατικής χρηματοδότησης και των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ να αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα με αποτέλεσμα ήδη να εμφανίζουν χρηματοδοτικό κενό.

Επίσης στηλιτεύουν τη στάση της κυβέρνησης να «παγώσει» δρομολογημένες προσλήψεις, όπως των 940 θέσεων γιατρών της προκήρυξης του Μαΐου ή των 208 γιατρών που προορίζονταν για τη στελέχωση των ΤΕΠ, όπως και των άλλων 600 θέσεων μόνιμων γιατρών που είναι σε εξέλιξη από το 2018. Επιπροσθέτως σημειώνουν ότι δεν προχωρά η προκήρυξη των 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού που έχουν εγκριθεί ήδη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε υπάρχουν δεσμεύσεις για το τι θα γίνει με τους 4.000 εργαζόμενους του προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στις 17 Ιουλίου στο υπουργείο Υγείας, για άμεση πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών αναδεικνύει την «αξιοπιστία» της κυβέρνησης για άλλη μια φορά τονίζουν σκωπτικά.

Τέλος, αναφορικά με τις «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» που πρότεινε ο ΠΙΣ, εργαζόμενοι και γιατροί δηλώνουν ότι δείχνουν τον «οδικό χάρτη» που θα βαδίσει την επόμενη περίοδο η κυβέρνηση της Ν.Δ για την υλοποίηση του πολιτικού της προγράμματος για την Υγεία, στον οποίο, όπως τονίζουν, η μοναδική απάντηση θα είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL