Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Α. Ξανθός: Η σημερινή εικόνα του ΕΣΥ δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που παραλάβαμε το 2015
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α. Ξανθός: Η σημερινή εικόνα του ΕΣΥ δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που παραλάβαμε το 2015

Μετά από δύο μήνες το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δεν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για το τι να αλλάξουν ή να βελτιώσουν στο σύστημα υγείας που είχε διαχρονικά προβλήματα και δυσλειτουργίες τα οποία επιδεινώθηκαν τα χρόνια της κρίσης σημείωσε ο Α. Ξανθός, τέως υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» με τον Απόστολο Λυκεσά.

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια προσπάθεια επικοινωνιακής πολιτικής. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε το υπουργείο έγινε μια παράθεση προβλημάτων, η αποτύπωση μιας υποτίθεται τραγικής πραγματικότητας, μιας «καμένης γης» που δήθεν παρέλαβε η ΝΔ από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προσβάλει τη νοημοσύνη των ανθρώπων, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος ούτε καν οι άνθρωποι που είναι με τη ΝΔ και δουλεύουν στο σύστημα υγείας που να πιστεύει ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από το 2015» σημείωσε ο Α. Ξανθός τονίζοντας ότι «Το 2015 το σύστημα ήταν στα όρια ενός μπλακ άουτ, αυτό αποσοβήθηκε, υπήρξε μία σημαντική παρέμβαση σταθεροποίησης του ΕΣΥ με επιπλέον πόρους και περισσότερο προσωπικό με βελτίωση του εξοπλισμού, νέα τμήματα, κλίνες, νέους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους και ενίσχυση των ΤΕ».

«Σε καμία περίπτωση η λειτουργία του ΕΣΥ δεν έχει σχέση με την εικόνα εγκατάλειψης που είχε την πρώτη μνημονιακή περίοδο. Η μεγάλη τομή ήταν ότι εγγυηθήκαμε με νόμο την καθολική πρόσβαση και κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών. Αυτή είναι μία πραγματικότητα που μπορεί να έχει δύσκολες πτυχές, να εμπεριέχει ακόμη ταλαιπωρία του πολίτη, αντίξοες συνθήκες για το προσωπικό αλλά το τοπίο δεν θυμίζει τίποτα αυτό που παραλάβαμε το 2015. Είναι ένα δομικό θέμα που καθιστά αναξιόπιστη οποιαδήποτε κριτική ασκείται από τη ΝΔ».

Ο τέως υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού και το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος ενώ το απόγευμα θα συμμετέχει σε εκδήλωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: “Η υπεράσπιση του καθολικού δικαιώματος στην Υγεία προτεραιότητες και προκλήσεις για την Αριστερά στη νέα περίοδο” στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/680520782&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL