Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Σταμάτης Βαρδαρός, γ.γ. υπουργείου Υγείας: / Σταμάτης Βαρδαρός: Οι 127 ΤΟΜΥ, στον ένα χρόνο λειτουργίας τους, έχουν ελαφρύνει κατά 15 εκατομμύρια τα νοικοκυριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταμάτης Βαρδαρός, γ.γ. υπουργείου Υγείας: / Σταμάτης Βαρδαρός: Οι 127 ΤΟΜΥ, στον ένα χρόνο λειτουργίας τους, έχουν ελαφρύνει κατά 15 εκατομμύρια τα νοικοκυριά

«Αντιμετωπίσαμε την υγεία ως δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό» ανέφερε κατά την ομιλία του ο γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, που τονίζει ότι η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καλύπτει ένα διαχρονικό έλλειμμα και παρεμβαίνει ουσιαστικά στην ενίσχυση της πρόληψης και της Δημόσιας Υγείας.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να βάλουμε σε εφαρμογή την ΠΦΥ αξιοποιώντας πόρους από το ΕΣΠΑ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούσαμε για να αγοράζουμε αέρα κοπανιστό, τόνισε υπογραμμίζοντας ότι σήμερα λειτουργούν 127 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε όλη τη χώρα, 29 στην Αττική, στις οποίες εργάζονται 1.100 άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στο επίπεδο και στη συνέχεια της φροντίδας.

“Η ενεργοποίηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και οι επιπλέον των τριών χιλιάδων δράσεων πρόληψης στην κοινότητα που πραγματοποιούν οι επισκέπτες υγείας και οι νοσηλευτές στα σχολεία, στα σπίτια, στα ΚΑΠΗ ή σε χώρους εργασίας μας φαινόταν πολυτέλεια τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και αυτά της ευμάρειας” σημείωσε ο Στ. Βαρδαρός τονίζοντας παράλληλα ότι πολύ χειροπιαστό χαρακτηριστικό της μεταρρύθμισης είναι η ελάφρυνση των νοικοκυριών από μία δαπάνη που έχει εκτιμηθεί ότι ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ από την έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας.

“Το σχέδιο μας” περιλαμβάνει την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Πατησίων που λειτουργεί στο παλιό νοσοκομείο της περιοχής, των Παπάδων όπως λεγόταν, που έκλεισε το 2013 και τώρα με την ενίσχυση με 455 θέσεις μονίμων γιατρών για τις δομές Πρωτοβάθμιας στη χώρα - προκήρυξη που ειδικά στην Πρωτοβάθμια είχε να δει το σύστημα υγείας πάνω από 25 χρόνια- καθώς και με την πρωτόγνωρη ενίσχυση με καινούργιο εξοπλισμό που τοποθετείται σε δομές και Κέντρα υγείας της επαρχίας, είναι επίσης απόδειξη ότι η δική μας προσέγγιση δεν ακολούθησε την πεπατημένη ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL