Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Τέλος στον εξεταστικό μαραθώνιο στο Λύκειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος στον εξεταστικό μαραθώνιο στο Λύκειο

Τέλος στον εξεταστικό μαραθώνιο των μαθητών/τριων στο Λύκειο βάζει και επισήμως το υπουργείο Παιδείας με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης. Από φέτος, τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου μειώνονται δραστικά με σκοπό τα παιδιά να πάρουν μια ανάσα από τον εξεταστικό φόρτο και το άγχος και να δοθεί περισσότερη έμφαση στη διδασκαλία.

Καμία άλλη ριζική αλλαγή δεν προβλέπεται για τις δύο επόμενες σχολικές χρονιές στην Α' και Β' Λυκείου, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστούν οι αλλαγές που αφορούν τη Γ’ Λυκείου και το νέο εξεταστικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διδακτέα και εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων του έτους 2020 θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα.

Εξεταζόμενα μαθήματα

Για πρώτη φορά φέτος οι μαθητές της Α’ Λυκείου θα εξεταστούν σε 8 μαθήματα αντί για 14, στη Β’ Λυκείου σε 6 αντί για 16, ενώ στη Γ΄ Λυκείου δεν υπάρχει καμία αλλαγή με δεδομένο ότι οι μαθητές/τριες εξετάζονται σε 4 μαθήματα, όπως και πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των διπλών εκλογών οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στην Α’ Λυκείου οι μαθητές θα εξετάζονται στα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και τρίωρη συνεξέταση των κλάδων Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία), Μαθηματικά (Άλγεβρα και Γεωμετρία), Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες (μόνο οι κλάδοι Φυσική και Χημεία), Πολιτική Παιδεία (Οικονομία, Πολιτικοί Θεσμοί και Αρχές Δικαίου και Κοινωνιολογία).

Στη Β ́ τάξη: Ελληνική Γλώσσα (μόνο οι κλάδοι Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία σε τρίωρη συνεξέταση), Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες (μόνο ο κλάδος Βιολογία), Μαθηματικά (μόνο ο κλάδος Άλγεβρα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και τα μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού.

Στη Γ’ τάξη τα παιδιά εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά (Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία σε τρίωρη συνεξέταση), Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Βιολογία.

Γ’ Λυκείου

Οι μαθητές/τριες που φοιτούν φέτος στη Β΄ τάξη θα εγκαινιάσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τη νέα Γ’ Λυκείου και το νέο τρόπο εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δραστική μείωση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας, αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εξεταζόμενων μαθημάτων, τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, νέο τρόπο απόκτησης του απολυτήριου, εξέταση στα ίδια τέσσερα μαθήματα για απολυτήριες και Πανελλαδικές εξετάσεις και ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το απολυτήριο Λυκείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL