Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Μ. Τζούφη: Προχωράμε με μακρά διαβούλευση την ενιαιοποίηση του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Τζούφη: Προχωράμε με μακρά διαβούλευση την ενιαιοποίηση του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο ανασυγκροτεί τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε σε ποιες περιπτώσεις θα δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε κάποιες σχολές.

Η κα Τζούφη στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Βαγγέλη Καραγεώργο τόνισε ότι «πρόκειται για συνέχεια της μεταρρύθμισης που θέλουμε να πετύχουμε σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας να προχωρήσουμε».

«Προχωράμε με σταθερό ρυθμό αυτό που ονομάζουμε ενιαιοποίηση του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αυτό περιλαμβάνει τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, τα επιστημονικά ινστιτούτα και τα καινούρια διετή προγράμματα με ελεύθερη πρόσβαση με το απολυτήριο του επαγγελματικού λυκείου» επισήμανε η υπουργός η οποία εξήγησε ότι «Έχουμε κάνει μακρά διαβούλευση για περίπου δύο χρόνια».

Για την κριτική περί ρουσφετολογικής ίδρυσης νέων ΤΕΙ απάντησε ότι «Καταρχήν το θέμα της ίδρυσης νέων τμημάτων είναι προϊόν διαβούλευσης ενός ευρύτατου διαλόγου με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Οι βουλευτές βεβαίως εκφράζουν δημοκρατικά και τις τοπικές κοινωνίες. Επομένως εισηγούνται. Διάφορα δεν είναι τμήματα, αλλά ινστιτούτα. Αλλά αυτό θα γίνει με αποφάσεις των Συγκλήτων, δεν αγνοούμε τις αποφάσεις τους διότι τα πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο.».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/610131537&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL