Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Διαμαρτυρία... μετά μουσικής στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαμαρτυρία... μετά μουσικής στο Σύνταγμα

Με μελωδίες, τραγούδια, χορούς και θεατρικά δρώμενα συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των Μουσικών/Καλλιτεχνικών Σχολείων, οι οποίοι (προσ)καλούν σε νέα συγκέντρωση το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος. Βασικό τους αίτημα είναι να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την επιβολή χιλιομετρικών περιορισμών στη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, ενώ διεκδικούν να μην αλλάξει “αιφνιδιαστικά” ο τρόπος εισαγωγής των υποψηφίων στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών λίγους μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, ο νέος τρόπος εισαγωγής θα αδικήσει τους μαθητές από τη στιγμή που μαθαίνουν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ότι θα πρέπει να εξεταστούν σε μαθήματα τα οποία είτε δεν διδάσκονται στη Δευτεροβάθμια, είτε η ύλη των μαθημάτων δεν είναι καθορισμένη.

«Αναρωτιόμαστε», αναφέρουν, «σε ποιο εγχειρίδιο μελέτης θα καταφύγει ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος ώστε να προετοιμαστεί για το εξεταζόμενο αντικείμενο Μουσική Αντίληψη και Γνώση. Ο εξεταζόμενος απόφοιτος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ο οποίος επιπροσθέτως, δεν έχει διδαχθεί το αντικείμενο Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία στο δημόσιο σχολείο πώς θα εξεταστεί; Το μάθημα της Ιστορίας της Μουσικής διδάσκεται από αναπληρωτή καθηγητή που κάθε χρόνο αλλάζει. Επιπλέον, εφόσον δεν υπάρχει καθορισμένη ύλη από το υπουργείο, ο καθηγητής διδάσκει από τις σημειώσεις του ό,τι θεωρεί αυτός σημαντικό, άρα κάθε χρονιά ακόμα και στο ίδιο σχολείο η ύλη στο μάθημα αυτό δεν είναι η ίδια! Το μάθημα Μορφολογία, που προτείνει το υπουργείο Παιδείας επίσης να εξεταστεί, διδάσκεται στα Μουσικά Σχολεία μόνο στη Β’ λυκείου και μόνο μία ώρα την εβδομάδα. Επίσης, το μάθημα Μουσική Τεχνολογία, στο οποίο προτείνει το υπουργείο να εξεταστούν οι μαθητές, είναι μάθημα επιλογής, το οποίο συνήθως δεν διδάσκεται λόγω ελλείψεως καθηγητή».

Επομένως, ζητούν από το υπουργείο να μην εφαρμοστεί ο νόμος από φέτος, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να προετοιμαστούν οι μαθητές και να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες σε προσωπικό και εγχειρίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL