Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Γονείς και μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων: / Γονείς και μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων: Να μην ισχύσουν οι χιλιομετρικοί περιορισμοί στη μεταφορά των μαθητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γονείς και μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων: / Γονείς και μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων: Να μην ισχύσουν οι χιλιομετρικοί περιορισμοί στη μεταφορά των μαθητών

Με βασικό αίτημα να μην εφαρμοστούν οι χιλιομετρικοί περιορισμοί σχετικά με τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων καλεί σε νέα συνεδρίαση τα προεδρεία των συλλόγων γονέων, καθώς και τους εκπροσώπους των γονέων των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Η συνεδρίαση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία περιλαμβάνει τροποποιήσεις στις μετακινήσεις των μαθητών και θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά, προβλέπει την εφαρμογή των χιλιομετρικών περιορισμών για τους μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων και των Σχολείων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, όπως ισχύει για όλους τους μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι για να δικαιούται ένας μαθητής ή μαθήτρια δωρεάν μεταφορά στο σχολείο, θα πρέπει η ελάχιστη απόσταση της κατοικίας του από το σχολείο να είναι 3.000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίου και 5.000 μέτρα για μαθητές Λυκείου.

Για τους μαθητές που φοιτούν στα Μουσικά σχολεία και δεν μεταφέρουν ογκώδη μουσικά όργανα τίθεται χιλιομετρικός περιορισμός 1.500 μέτρων, ενώ για τους μαθητές που μεταφέρουν βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα προβλέπεται η δωρεάν μεταφορά τους, υπό την προϋπόθεση ότι φοιτούν στο πλησιέστερο σχολείο από τον τόπο διαμονής τους.

Σε συνάντηση εκπροσώπων της Ένωσης γονέων και συμβούλων του υπουργείου Παιδείας, οι γονείς ζήτησαν την απόσυρση της ΚΥΑ, υπογραμμίζοντας δεν λαμβάνεται υπόψιν το γεγονός ότι τα σχολεία αυτά εξυπηρετούν πολλούς δήμους και ότι οι μαθητές μεταφέρουν καθημερινά τον εξειδικευμένο εξοπλισμό τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, το κονδύλι για τις μεταφορές των μαθητών καθορίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο καλούνται να διαχειριστούν ανά κατηγορία και με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά στις δωρεάν μετακινήσεις εντάχθηκαν τα νήπια β’ προσχολικής ηλικίας. Από την πλευρά τους, γονείς και μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων δηλώνουν ότι ο αποκλεισμός των παιδιών από "την εκπαίδευση που έχουν επιλέξει και για την οποία έχουν μοχθήσει" είναι άδικος και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις και δράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL