Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Υπουργείο Παιδείας: / Υπουργείο Παιδείας: Fake news η αφαίρεση του Παύλου Μελά από τα σχολικά βιβλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Παιδείας: / Υπουργείο Παιδείας: Fake news η αφαίρεση του Παύλου Μελά από τα σχολικά βιβλία

Fake news κρύβονται πίσω από την “απόπειρα παράδοσης της Μακεδονίας μας” και τη δήθεν αφαίρεση του Μακεδονικού Αγώνα από την ύλη του μαθήματος της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου. Μετά από σωρεία δημοσιευμάτων από “μακεδονομάχους” και “γνήσιους πατριώτες”, που εξανίσταντο για την “αφαίρεση του Παύλου Μελά” από τα σχολικά εγχειρίδια, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η ενότητα "Εθνικά κινήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη" -μικρό μέρος της οποίας αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα- έχει αφαιρεθεί μόνο από την ύλη των εσπερινών λυκείων και μάλιστα από το 2015! Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές διδάσκονται τον Μακεδονικό Αγώνα στη Γ' Γυμνασίου.

“Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των σχολείων που έχουν Γ' ή Δ' Λυκείου (ΓΕΛ, Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις, πρότυπα και πειραματικά), μόνο τα εσπερινά δεν διδάσκονται το εν λόγω κεφάλαιο. Με απλούς αριθμούς: από τα 1.277 σχολεία που έχουν τάξεις Γ' ή Δ' Λυκείου, η ενότητα αυτή δεν διδάσκεται σε 74 σχολεία. Αλλιώς, 72.500 μαθητές και μαθήτριες τη διδάσκονται, έναντι 1.280 που δεν τη διδάσκονται. Σε ποσοστά, πρόκειται για 97,2% έναντι 1,8%” αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, αφήνοντας αιχμές για τους “ανησυχούντες που δεν πρόσεξαν (ή έκαναν πως δεν πρόσεξαν) ότι στη σχετική εγκύκλιο διαχωρίζεται σαφώς η ύλη των ημερησίων από την ύλη των εσπερινών”.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει αφαιρεθεί από το 2015, με δεδομένο ότι το μάθημα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ' Λυκείου ήταν μέχρι το 2016 πανελλαδικά εξεταζόμενο και επομένως η ύλη των εσπερινών όφειλε να είναι μειωμένη. "Η μείωση αυτή διατηρήθηκε και για το τρέχον σχολικό έτος, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των μαθητών και μαθητριών των εσπερινών λυκείων λόγω του περιορισμένου χρόνου διδασκαλίας σε σχέση με τα ημερήσια" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL