Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Τριήμερη επίσκεψη του υπ. Παιδείας σε Θεσσαλία και Λαμία / Ανοίγει η συζήτηση για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριήμερη επίσκεψη του υπ. Παιδείας σε Θεσσαλία και Λαμία / Ανοίγει η συζήτηση για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το σχέδιο αναμόρφωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον υπουργό Παιδείας να πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη σε Θεσσαλία και Λαμία προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης των συνεργειών μεταξύ ΑΕΙ - ΤΕΙ. Η ατζέντα της περιοδείας περιλαμβάνει επαφές τόσο με διοικήσεις και καθηγητές των ιδρυμάτων όσο και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους τοπικούς φορείς.

Συζήτηση για το μέλλον της Τριτοβάθμιας

«Ο βασικός μας στόχος δεν είναι να δούμε μόνο πόσα καινούργια τμήματα θα φτιάξουμε ή δεν θα φτιάξουμε, αλλά να δούμε τις νέες μορφές, που θα υλοποιηθούν μέσα από αυτή τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται στον τόπο μας για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε από τα Τρίκαλα και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Κώστας Γαβρόγλου προσθέτοντας πως «ο βασικός μας στόχος είναι να συζητήσουμε με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ το μέλλον των ιδρυμάτων μας».

Το εγχείρημα περιλαμβάνει α) την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς (πρώην ΤΕΙ Λαμίας) β) την πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών για την περιοχή Εύβοιας - Βοιωτίας (ΤΕΙ Χαλκίδας) και γ) την ένταξη του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παράλληλα προβλέπεται η συνεργασία του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ινστιτούτα και τα ερευνητικά κέντρα της περιοχής.

Επίσκεψη σε Λάρισα και Βόλο

Σήμερα ο υπ. Παιδείας θα βρίσκεται στη Λάρισα, όπου θα επισκεφθεί το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Μετά τη συνάντησή του με τις πρυτανικές αρχές και μέλη των ιδρυμάτων, θα ακολουθήσουν επαφές με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο της πόλης Απόστολο Καλογιάννη, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στον Βόλο για επαφές με τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου.

Με φόντο τις ενστάσεις

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας είναι η Λαμία, όπου με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του υπ. Παιδείας με τον δήμαρχο Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπακογιάννης έχει διατυπώσει σε υψηλούς τόνους την αντίθεσή του για το μέλλον του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας κατηγορώντας τον υπ. Παιδείας ότι προωθεί την τριχοτόμηση του ΤΕΙ σε τρία πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεσσαλίας και Γεωπονικό). Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια αλλά και οι δήμοι αιτούνται τη δημιουργία... ξεχωριστού πανεπιστημίου στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL