Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Κ. Γαβρόγλου: Μετά το 15αύγουστο το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, σκέψεις να ξεκινούν τα σχολεία στις 9 (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: Μετά το 15αύγουστο το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, σκέψεις να ξεκινούν τα σχολεία στις 9 (Video)

Στα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων καθώς και στις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του το πρωί στην ΕΡΤ.https://www.youtube.com/embed/sm9OhBZbzyM

Στο άνοιγμα τριών σχολείων στην περιοχή αυτή ώστε τα παιδιά και οι γονείς των πυρόπληκτων περιοχών να μπορούν να απασχολούνται και να ενημερώνονται και τη θετική ανταπόκριση των εκπαιδευτικών ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα παιδιά που ήδη έχουν δώσει εισαγωγικές εξετάσεις θα πάρουν ένα μπόνους μορίων 20% ως υπεράριθμοι. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάρουν τη θέση κάποιου άλλου παιδιού.

Ενώ θα ευνοηθούν και ως προς τις μετεγγραφές τους ώστε να μπορούν να πάνε όπου επιθυμούν προκειμένου αν θέλουν να είναι κοντά σε κάποιους συγγενείς τους.

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν μετά το 15αύγουστο.

Ενώ αποκάλυψε μια σκέψη που επεξεργάζεται το υπουργείο να ανοίγουν τα σχολεία σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9 π.μ. αντί για τις 08.15 που ισχύει σήμερα.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ωστόσο ο υπουργός χαρακτήρισε την αλλαγή αυτή δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη. Απαιτείται μελέτη και σχεδιασμός οπότε η εφαρμογή της δεν αφορά τη φετινή σχολική χρονιά αλλά ενδεχομένως την επόμενη, το Σεπτέμβριο δηλαδή του 2019.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL