Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ν.Φίλης: Από το σχολείο της κρίσης στο σχολείο της ανάπτυξης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Φίλης: Από το σχολείο της κρίσης στο σχολείο της ανάπτυξης (Video)

«Από το σχολείο της κρίσης πηγαίνουμε στο σχολείο της ανάπτυξης» τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της εκπαίδευσης. Ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ότι το νέο σχολείο πρέπει να είναι «δημοκρατικό, ανοικτό στην καινοτομία και την βιωματική εκπαίδευση» κι επισήμανε την αναγνώριση του κοινωνικού ρόλου των εκπαιδευτικών κάνοντας αναφορά στην κατάργηση της τιμωρητικής αξιολόγησης.https://www.youtube.com/embed/SEZJDCGIUDI

Ο Ν. Φίλης σημείωσε ακόμα το πρόγραμμα μαζικών διορισμών εκπαιδευτικών και την έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ειδική εκπαίδευση.

Ο πρώην υπουργός Παδείας καταφέρθηκε εναντίον των «αναχρονιστικών νεοφιλελεύθερων στερεότυπων» που προωθεί τον διαχωρισμό των σχολείων σε καλά και κακά και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους. Ο Ν. Φίλης σημείωσε ότι το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης της εκπαίδευσης πρέπει να αποκεντρωθεί, ενώ χαρακτήρισε «σύντομο ανέκδοτο» τον ισχυρισμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κομματικοποιεί την εκπαίδευση.

Ο Ν. Φίλης παρατήρησε ότι το ΑΣΕΠ δεν είναι «για πάσα νόσο» τονίζοντας ότι ο ρόλος του είναι η εποπτεία διαδικασιών κι όχι το δικαίωμα επιλογής θέσεων εξειδικευμένων προσόντων. «Σεβασμός στην αξιοκρατία αλλά όχι ερήμην της πολιτικής» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ότι η επίλυση του Μακεδονικού θα ενισχύσει τον «νέο διεθνή ρόλο της χώρας μας» και θα δώσει νέο νόημα στον «δημοκρατικό πατριωτισμό».

Ο Ν. Φίλης σχολίασε και την διαδικασία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνιο σημειώνοντας ότι «δεν εξωραΐζουμε» κι επισημαίνοντας ότι τα περιθώρια άσκησης πολιτικής θα είναι μεγαλύτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL