Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
«Κάθε ΠΔ υφίσταται έλεγχο νομιμότητας και αντισυνταγματικότητας από το ΣτΕ πριν τεθεί σε ισχύ»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Κάθε ΠΔ υφίσταται έλεγχο νομιμότητας και αντισυνταγματικότητας από το ΣτΕ πριν τεθεί σε ισχύ»

«Η νομική υπηρεσία της Εκκλησίας «γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε Προεδρικό Διάταγμα πριν υπογραφεί από τον ΠτΔ και τεθεί σε ισχύ, υφίσταται έλεγχο νομιμότητας -και, φυσικά, αντισυνταγματικότητας- από το ΣτΕ», επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ εναντίον του ΠΔ για το νέο Οργανισμό Λειτουργίας του υπουργείου.

Παράλληλα, το ΥΠΠΕΘ προσθέτει ότι το ΠΔ για τον νέο οργανισμό αποτέλεσε αντικείμενο «εκτενούς και δημόσιας συζήτησης επί μακρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε εξέφρασε κάποια επιφύλαξη ούτε ζήτησε κάποια ενημέρωση».

Τέλος, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι ο τρόπος εσωτερικής οργάνωσής του είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας, «πάντοτε μέσα στα όρια που θέτει το Σύνταγμα και οι νόμοι».

«Πάντως, οι αρμοδιότητες του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΕΘ που αφορούν θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αρμοδιότητες που προέβλεπε ο προηγούμενος Οργανισμός του ΥΠΠΕΘ που είχε θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεως Α.Σαμαρά» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL