Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Μεσολόγγι: Κλειστό έως την Παρασκευή το σχολείο Χρυσοβεργίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεσολόγγι: Κλειστό έως την Παρασκευή το σχολείο Χρυσοβεργίου

Έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα ισχύσει η διακοπή των μαθημάτων στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου του δήμου Μεσολογγίου, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από μηχανικούς του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Τα μέλη του ΤΕΕ πραγματοποιώντας εθελοντικά επισκέψεις σε σχολικές μονάδες περιοχών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα, έκριναν ως ακατάλληλο για χρήση το κτίριο, όπου στεγάζεται το σχολείο, καθώς όπως διαπιστώθηκε, εφάπτεται με διερχόμενο ρέμα.

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι ο αύλειος χώρος όπου βρίσκονται τα δύο προκατασκευασμένα κτίρια έχει υποστεί κατολίσθηση.

Αντίστοιχες αυτοψίες έγιναν στα δημοτικά σχολεία Ελληνικών, Σταμνάς, Χαλικίου, Κεφαλοβρύσου, καθώς επίσης στο 1ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Νεοχωρίου και στο 1ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Κατοχής. Το κόστος αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των μελών του ΤΕΕ, ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Για το θέμα, ενημερώθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καθώς ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος τού παρέδωσε την παραπάνω έκθεση.

Σημειώνεται πως η διακοπή μαθημάτων ισχύει μόνο για το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου, καθώς οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες που είχαν προσωρινά διακόψει τη λειτουργία τους αύριο Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL