Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Επιλογή Διευθυντών: Οι επιφυλάξεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογή Διευθυντών: Οι επιφυλάξεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής

Επιφυλάξεις διατυπώνει η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας  της Βουλής για το πρακτικό αποτίμησης της γνώμης των μόνιμων εκπαιδευτικών κατά τις κρίσεις των νέων διευθυντών στα σχολεία.

"Η προτεινόμενη ρύθμιση δεν αναφέρει τα στοιχεία τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη διατύπωση γνώμης επί των ερωτήσεων και δεν αποσαφηνίζει αν οι συνυπηρετούντες εκπαιδευτικοί θα έχουν πρόσβαση στον φάκελο υποψηφιότητας των υποψηφίων ή σε άλλα σχετικά στοιχεία", τονίζεται στην έκθεση.

Η επιτροπή επισημαίνει: "Υπό το φως των αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας, η γνώμη, προκειμένου να μπορεί αυτή επιτρεπτώς να ληφθεί υπόψη από το υπηρεσιακό συμβούλιο, πρέπει να τεκμηριώνεται βάσει στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της κρίσης και να καθίσταται ελέγξιμη η ουσιαστική αποτίμηση του οικείου κριτηρίου".

Οι εκπαιδευτικοί «αποτιμούν» τους νέους διευθυντές

Συμπληρώνοντας “φύλλα αποτίμησης” του εκπαιδευτικού έργου, της προσωπικότητας και της συγκρότησης των υποψήφιων διευθυντών τους, οι μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να τους αξιολογήσουν, όπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση, εν όψει της λήξης της θητείας των σημερινών διευθυντών στα σχολεία στα τέλη Ιουλίου.

Ειδικότερα, αφού γίνουν γνωστές οι υποψηφιότητες για τις θέσεις των νέων διευθυντών, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα συνεδριάζουν για να συμπληρώσουν το πρακτικό που καταρτίζουν το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Με αυτόν τον τρόπο ο Σύλλογος Διδασκόντων θα γνωμοδοτεί υπέρ ή κατά των υποψηφίων.

Δείτε εδώ την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL