Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Συνάντηση με την "εκπαιδευτική τρόικα" ζητά η ΟΙΕΛΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση με την "εκπαιδευτική τρόικα" ζητά η ΟΙΕΛΕ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών, την “εκπαιδευτική τρόικα” όπως λένε, ζητάνε οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, “μετά από την πρόσφατη κατάθεση του άρθρου 56 του Ν. 4472/2017 που αναθεωρεί αρνητικά κατά κύριο λόγο διατάξεις του Ν. 4415/2016”..

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρεται και στη χθεσινή κατάθεση-απόσυρση τροπολογίας για την ιδιωτική εκπαίδευση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας “πληροφορίες από έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωποι του Συνδέσμου των ιδιοκτητών (ΣΙΣ) είχαν συνεχείς διαβουλεύσεις με τα μέλη της «εκπαιδευτικής τρόικα», ακόμη και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου τα αιτήματά τους να καταστούν «εντολές» των θεσμών προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας”.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει: “Όπως έχουμε επισημάνει σε παλαιότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, τα μέλη της «εκπαιδευτικής τρόικα» είναι Έλληνες υπήκοοι και κάποιοι έχουν συγκεκριμένη σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα, πολιτικό, ηθικό και νομικό, αν από τις ενέργειες των εκπροσώπων των θεσμών (σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ΣΙΣ) υπάρχει βλάβη του δημόσιου συμφέροντος προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ελπίζουμε οι εκπρόσωποι των θεσμών να δείξουν ανάλογη προθυμία να συναντήσουν και τους εκπροσώπους των εργαζόμενων για να μπορέσουν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αλλά και η ελληνική κοινωνία να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι του τι πραγματικά σχεδιάζεται για την ιδιωτική εκπαίδευση”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες την τροποίηση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση ζήτησαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία τους,

Η τροπολογία για τα πειθαρχικά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών όριζε ότι οι πειθαρχικές υποθέσεις παραμένουν υπό την εποπτεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τη συμμετοχή αιρετών της ΟΙΕΛΕ χωρίς την εμπλοκή των ιδιοκτητών.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπομένων πειθαρχικών    ποινών, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπομένων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχολιάζοντας την τροπολογία είπε τα εξής:

«Στον νόμο που ψηφίστηκε για την ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να είναι σαφές –αναφέρομαι σε μια βουλευτική τροπολογία που έχει έρθει- ότι η κρίση για την τέλεση ή μη των πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις οργάνων και  σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της 3μελούς επιτροπής των δικαστών».

Η τροπολογία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΡΘΡΟΥ

στο Σχέδιο Νόμου  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:
«Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης»

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικής εκπαίδευσης

Αιτιολογική Έκθεση

Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74). Και τούτο διότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.

Κείμενο ρύθμισης

 Η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL