Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Αυτοψίες σε κέντρα φιλοξενίας για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοψίες σε κέντρα φιλοξενίας για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων

Αυτοψίες σε κέντρα φιλοξενίας πραγματοποιεί πενταμελής επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διαπιστώσει την καταλληλότητα των διαθέσιμων χώρων για τη λειτουργία νηπιαγωγείων (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων - ΔΥΕΠ). Μπαίνει έτσι σε εφαρμογή το σχέδιο για την εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, τα οποία θα παραμένουν, πάντως, εντός των καμπ. Η εκπαίδευσή / απασχόλησή τους στόχος είναι να συνεχιστεί και το καλοκαίρι.

Ο ορίζοντας εκπόνησης του σχεδίου είναι στους τρεις μήνες βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Κάθε νηπιαγωγείο θα απασχολεί το περισσότερο 25 παιδιά, με τη συμβολή αναπληρωτών νηπιαγωγών που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας και υπό την ευθύνη των αρμόδιων συντονιστών εκπαίδευσης των καμπ.

Η πενταμελής επιτροπή που διενεργεί τις αυτοψίες δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με επικεφαλής τον διευθυντή του Νίκο Μπελαβίλα εξετάζει σε πρώτη φάση 10 κέντρα υποδοχής. Σε αυτά τα 10 οι χώροι εκτιμώνται ως καταλληλότεροι, βάσει των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος για τη στατικότητα, την πυρασφάλεια, τον αερισμό και φωτισμό, την πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο. Για τα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας, η δημιουργία των ΔΥΕΠ θα συνοδευτεί από ένα πρόγραμμα εγκατάστασης οικίσκων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Η ΔΟΕ έχει ζητήσει συνάντηση με την Ύπατη Αρμοστεία, προκειμένου να προωθηθεί ο σχεδιασμός για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL