Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ / Σχολάρχες πιέζουν εκπαιδευτικούς να παραιτηθούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ / Σχολάρχες πιέζουν εκπαιδευτικούς να παραιτηθούν

Πιέσεις σε εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων να παραιτηθούν εκ μέρους σχολαρχών καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, τονίζοντας ότι στόχος είναι να μην καταβάλλουν οι σχολάρχες αποζημιώσεις. “Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα οι ιδιοκτήτες που ζητούν τις παραιτήσεις παραπλανούν τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι δεν έχει καμιά διαφορά η απόλυση από την παραίτηση”, σύμφωνα με την ομοσπονδία.

Είχε προηγηθεί άλλη καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για εκβιαστικές μετατροπές συμβάσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών αορίστου σε ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί κατ' ουσία “να εξαναγκάζονται σε παραίτηση και να χάνουν την εκπαιδευτική τους προϋπηρεσία, όπως και το δικαίωμα της αποζημίωσης (αφού η ορισμένου χρόνου σύμβαση απλώς λήγει) και της προσφυγής στη δικαιοσύνη σε περίπτωση εκδικητικής εκδίωξης από το σχολείο”.

Η ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι παραίτηση ιδιωτικού εκπαιδευτικού για να είναι έγκυρη νομικά θα πρέπει να κατατεθεί αυτοπροσώπως και ενυπογράφως την ίδια μέρα εκτός από τη διεύθυνση του σχολείου και στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL