Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Διαβεβαιώσεις Ν. Φίλη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς / Ούτε μια μέρα δεν θα χαθεί λόγω κενών ή βιβλίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαβεβαιώσεις Ν. Φίλη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς / Ούτε μια μέρα δεν θα χαθεί λόγω κενών ή βιβλίων

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα» λόγω κενών σε θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή. Ο Ν. Φίλης τόνισε ότι τον Σεπτέμβριο, από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, οι 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα βιβλία. Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ακόμα αλλαγές στο σύστημα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα με τα κενά δεν μπορεί να λυθεί μόνο με τους αναπληρωτές.

Ο Ν. Φίλης σημείωσε ότι στην κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού επικρατεί «ανορθολογισμός» καθώς υπάρχουν τεράστια πλεονάσματα εκπαιδευτικών σε κάποιες περιοχές και τεράστια ελλείμματα σε άλλες. Μάλιστα έκανε λόγο για «επιβίωση πελατειακών σχέσεων στην εκπαίδευση» επισημαίνοντας ότι «δεν θα συμπράξουμε στη βιομηχανία αποσπάσεων, είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος».

Από τον Σεπτέμβριο σε όλη την Ελλάδα το αναβαθμισμένο ολοήμερο σχολείο, παρά τα ψέματα

Ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ακόμη ότι από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα το αναβαθμισμένο ολοήμερο σχολείο, «σε αντίθεση με τα ψέματα που ακούστηκαν πριν δύο μέρες», ψέματα που, όπως παρατήρησε, αποσκοπούσαν στο να στρέψουν τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο υπουργός Παιδείας έθιξε και το ζήτημα της ειδικής αγωγής επισημαίνοντας την πρόσληψη συμβασιούχων για την κάλυψη των κενών, τη στιγμή που για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις στα τμήματα ένταξης.

Κώστας Παπαγιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL