Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Αποκλείει δωρεάν μάσκες το υπουργείο Παιδείας: "Είναι προσωπικό εργαλείο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκλείει δωρεάν μάσκες το υπουργείο Παιδείας: "Είναι προσωπικό εργαλείο"

«Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει  για την προμήθεια της μάσκας». Με αυτή την απάντηση, σε ερώτηση γονέα, η Νίκη Κεραμέως απέκλεισε την προμήθεια μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας. Αντίστοιχα, η γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, ερωτηθείσα αν η πολιτεία σκοπεύει να χορηγήσει δωρεάν μάσκες, σημείωσε πως πρόκειται για ένα «προσωπικό εργαλείο», παρά την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία.

«Μπορεί να είναι υφασμάτινες και να πλένονται. Κάτι προσωπικό, δεν τίθεται θέμα» είπε, αποκλείοντας την περίπτωση να δοθούν δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως ζητούν οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα.

 Όσον αφορά τα τεστ σε περίπτωση κρούσματος, απέφυγε να απαντήσει ποιος θα έχει την ευθύνη, λέγοντας όμως ότι στο προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων «οποτεδήποτε ήταν ανάγκη να γίνει τεστ με την παραμικρή υποψία, το τεστ έγινε από τον ΕΟΔΥ». Για το θέμα της καθαριότητας είπε ότι το έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών και το διαχειρίζονται οι δήμοι.

Τέλος, όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών σημείωσε ότι προϋπήρχε το όριο των 25 και η μόνη αλλαγή έγινε στην Α΄ Δημοτικού, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μείωσης. «Οι χώροι είναι δεδομένοι. Μακάρι να είχαμε περισσότερους.  Άρα με αυτά τα δεδομένα θα αυξήσουμε τα μέτρα όσο μπορούμε με την αρωγή των εκπαιδευτικών» είπε.

Πέντε ειδικά μέτρα

Την απόφαση να επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές υποστήριξε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας αναφερόμενος, στο OPEN, στα πέντε ειδικά μέτρα τα οποία όπως φαίνεται ότι θα εφαρμοστούν: υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές και δασκάλους (εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλες τις τάξεις του σχολείου ή αυτές από τη Γ' Δημοτικού και πάνω).

Οι μαθητές δεν θα αλληλεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα / τάξεις, ενώ θα έχουν ξεχωριστά διαλείμματα. Αυστηρά μέτρα υγιεινής: καλός αερισμός, απολυμάνσεις, αντισηπτικά. Σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος στο σχολείο. Ειδικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των κυλικείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL