Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Μ.Τζούφη: Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να καρπωθεί το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Τζούφη: Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να καρπωθεί το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση (Video)

«Η υπουργός Παιδείας τορπιλίζει διαρκώς τη συζήτηση, δεν επιθυμεί τη συναίνεση και διαρκώς προσπαθεί να καρπωθεί το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμους τομείς της εκπαίδευσης», τόνισε αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, κατά την 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.https://www.youtube.com/embed/GNqTJC5hbxY

Η ίδια αναφέρθηκε στις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της ειδικής αγωγής οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες.

Επεσήμανε μάλιστα πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε νέα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης στα γενικά σχολεία, κάλυψε σημαντικές ελλείψεις σε ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και δρομολόγησε 4.500 μόνιμες προσλήψεις, οι οποίες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εντός του 2019».

«Περίπου το 10% των μαθητών νηπιαγωγείου έχει αναπτυξιακές διαταραχές και άλλου τύπου εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ υπάρχουν και παιδιά που προέρχονται από άλλα πολιτισμικά και γλωσσικά περιβάλλοντα», τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη διάταξη που προβλέπει την εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο, καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της νηπιακής εκπαίδευσης».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις διατάξεις που αφορούν στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, σημειώνοντας «πως η κυβέρνηση κάνει μια αυθαίρετη προσπάθεια να λειτουργήσουν εδώ και τώρα τα Πρότυπα σχολεία, δημιουργώντας μια σειρά από σοβαρά προβλήματα».

Ειδική αναφορά έκανε στο πρόβλημα στέγασης των προτύπων στα Ιωάννινα, καθώς το νέο σχολείο που προτείνει η κα Κεραμέως, έρχεται να καταργήσει το ιστορικό λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής, ένα από τα καλύτερα σχολεία της πόλης. «Η προχειρότητα της ρύθμισης θα έχει ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η εκπαιδευτική καθημερινότητα, αφού οι σημερινοί μαθητές θα αναγκαστούν να διασκορπιστούν, ενώ ταυτόχρονα θα χαθούν δεκάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών».

Κλείνοντας, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις σημαντικές ανάγκες της Εκπαίδευσης της Διασποράς υπενθυμίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση του προϋπολογισμού, την επιμήκυνση του επιμίσθιου κατά ένα χρόνο και τη διατήρηση της οργανικής θέσης των εκπαιδευτικών που αποσπώνται στα σχολεία του εξωτερικού και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να συνεχίσει την ουσιαστική υποστήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL