Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως έξω από τη Βουλή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως έξω από τη Βουλή (Video)

Ρεπορτάζ: Άντυ Κουκλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται εν μέσω περιοριστικών μέτρων, συλλαλητήριο από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία που φέρνει η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως εν μέσω πανδημίας και χωρίς να γίνει επαρκής διάλογος με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης.

https://www.youtube.com/embed/0xh4gxXhp1E

Ο κόσμος άρχισε από νωρίς να συγκεντρώνεται τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τα περιοριστικά μέτρα.

Αρχικά η Αστυνομία δεν θέλησε να επιτρέψει την συγκέντρωση ωστόσο μετά από διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις εκπαιδευτικών το συλλαλητήριο πραγματοποιείται κανονικά και βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

“Απαράδεκτο προκλητικό, και αντιδημοκρατικό" το Νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

“Απαράδεκτο και προκλητικό” χαρακτήρισε το γεγονός ότι σε αυτές τις συνθήκες που πρακτικά η συνδικαλιστική δράση είναι περιορισμένη, η κυβέρνηση προωθεί νοσμοσχέδιο για την Παιδεία, το μέλος της ΟΛΜΕ, με αποκλειστική του δήλωση στην ΑΥΓΗ.

Είναι “προκλητικό” τόσο απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους που δώσαμε μάχη να έρθουμε σε επαφή ώστε να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για τους χιλιάδες μαθητές που σε συνθήκες εγκλεισμού, μαθαίνουν ότι η τράπεζα θεμάτων έρχεται ,ενώ το προηγούμενο διάστημα ήταν σταθερό αντικείμενο κινητοποιήσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά στην “Αυγη” το μέλος της ΟΛΜΕ, από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Επιπλέον ο ίδος, σημείωσε ότι “το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου είναι προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση εντατικοποίησης και μετατροπής του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο” αλλά και πέρα από αυτό είναι αντιδημοκρατικός ο τρόπος που έρχεται".

Τέλος κάλεσε, η κυβέρνηση να ανακαλέσει το πολυνοσμοσχέδιο και να περιμένει τουλάχιστον να ανοίξουν τα σχολεία ώστε να γίνει διαβούλευση, ωστόσο με νόημα ανέφερε στη “Α” ότι και πάλι εκτιμά, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

"Οι μαθητές είμαστε εδώ"

"Οι μαθητές είμαστε εδώ μαζί με τους εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση", δήλωσε στην ΑΥΓΗ το μέλος συντονιστικής μαθητικής επιτροπής Αθήνας.

Εξήγησε στην “Α” ότι οι λόγοι που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο της Κεραμέως είναι αρχικά η τράπεζα θεμάτων, που ουσιαστικά καθιστά πανελλαδικές εξετάσεις από την Ά έως την ΄Γ Λυκείου και συνιστά ακόμα ένα βάρος για τους γονείς που θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια. 

Παράλληλα μειώνονται οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αγχώνονται για το μέλλον τους, επισήμανε ο μαθητής.

Διαβάστε επίσης:

Επί ποδός εκπαιδευτικοί και μαθητές

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL