Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
"Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και λειτουργία των σχολείων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και λειτουργία των σχολείων"

Στην εμπλοκή και των μαθητών στο συλλαλητήριο της Τετάρτης για το προσφυγικό προχωρά η Περιφερειακή Αρχή, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Κρίσης, Δημήτρη Κουρσουμπά να παραδίδει επίσημη πρόσκληση στα προεδρεία των 15μελών μαθητικών συμβουλίων σχολείων της Λέσβου για σύσκεψη τη Δευτέρα.

Ο Αριστείδης Καλάργαλης, τέως Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου έγραψε σχετικά με το κέλεσμα της Περιφέρειας σε μαθητές:

 Πληροφορήθηκα, ηλεκτρονικά, για την έκδοση Πρόσκλησης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία καλεί τα δεκαπενταμελή Μαθητικά Συμβούλια σε ενημέρωση τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, εν ώρα λειτουργίας των σχολείων.

Οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι) ως προς τους φορείς της Εκπαίδευσης ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία· Καλλικράτης, Κλεισθένης, Καποδίστριας κλπ νόμοι.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας (Περιφερειάρχης) συνεργάζεται με τον/την Περιφερειακό/κή Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση στο επίπεδο της περιφέρειας. Ομοίως οι Δήμαρχοι με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης του κάθε Νομού για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικών με την εκπαίδευση.

Επομένως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη λειτουργία των σχολείων. Επειδή ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ευαίσθητος, και ιδιαίτερα ευαίσθητα τα μέλη της μαθητικής κοινότητας έφηβοι και προέφηβοι, νομίζω ότι η Περιφέρεια πρέπει να επανεξετάσει την αποστολή τής Πρόσκλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL