Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Bloco Μαθητών/-τριών: Ο Φασισμός δε χωρά στα σχολεία μας!

«Καλούμε τα Μαθητικά Συμβούλια, τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν πρωτοβουλίες, να καταδικάσουν τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων και μίσους, να δημιουργήσουν ημέρες γιορτής και υποδοχής των μαθητών και μαθητριών" τονίζει το αναφέρει το Bloco Μαθητών/τριων

"Χρέος να εγγυηθούμε το ασφαλές σχολικό περιβάλλον για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος και θρησκείας», αναφέρει το Bloco Μαθητών/τριων σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Ο Φασισμός δε χωρά στα σχολεία μας - Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά!».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του Bloco Μαθητών/τριών:

«Μπάρμπεκιου με χοιρινά έξω από δομή προσφύγων για να “καθαρίσει” η “ελληνική” τσίκνα την περιοχή. Στη Νάουσα ακροδεξιοί έκαναν έφοδο σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες. Στην Θεσσαλονίκη μαχαίρωσαν ένα μαθητή πρόσφυγα και τον απείλησαν να μην ξαναπατήσει στο σχολείο.

Στα Γιαννιτσά κλείνουν σχολεία ενάντια στους “λαθρομετανάστες” με συνθήματα “Μακεδονία ξακουστή”. Φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια μίσους τη μαθητική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία μας. Η ακροδεξιά δυναμική, που πυροδότησε και ανέχτηκε με τη στάση της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στελέχη αυτής, αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Δεν ξεχνάμε τις περσινές καταλήψεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συντονισμένη προσπάθεια ακροδεξιών και νεοναζιστικών μορφωμάτων, τα οποία επιχείρησαν να διασπείρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες έναν μισαλλόδοξο και εθνικιστικό λόγο.

Τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές δεν έχουν χώρο στα σχολεία, τις γειτονιές μας, την κοινωνία μας. Η σχολική κοινότητα, οι καθηγητές και καθηγήτριες, προπάντων εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες, δε θα επιτρέψουμε συμμαθητής και συμμαθήτριά μας να μην νοιώθει και να μην είναι ασφαλής στα σχολεία μας.

Καλούμε τα Μαθητικά Συμβούλια, τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν πρωτοβουλίες, να καταδικάσουν τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων και μίσους, να δημιουργήσουν ημέρες γιορτής και υποδοχής των μαθητών και μαθητριών. Χρέος να εγγυηθούμε το ασφαλές σχολικό περιβάλλον για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος και θρησκείας.

Αγωνιζόμαστε για να γίνουν τα σχολεία μας, πυρήνες συμπερίληψης, ισότητας και αλληλεγγύης!

Ενωμένοι και ενωμένες όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να δώσουμε τη μάχη ενάντια στο Φασισμό.

Το φως θα νικήσει το σκοτάδι!».

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις