Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξενοφοβική πορεία μαθητών στα Γιαννιτσά με ρατσιστικά συνθήματα

Προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι όχι για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά για τους... μαθητές μετανάστες

Η ανησυχητική έξαρση ρατσιστικών φαινομένων και πρακτικών συνεχίζεται, καθώς μαθητές των δύο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (1ο και 2ο) προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την έλευση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους.

Στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος, οι μαθητές ανήρτησαν πανό που γράφει: “Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα - Κλείστε τα σύνορα”. Μάλιστα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μαθητές απείλησαν να σπάσουν κάμερες φωτορεπόρτερ.

Είχαν προηγηθεί οι ακροδεξιές διαμαρτυρίες κατοίκων κατά προσφύγων - μεταναστών, η «γαλάζια» στήριξη στο ρατσιστικό μπάρμπεκιου και η  φασιστική επίθεση κατά μαθητή πρόσφυγα στη Θεσσαλονίκη. Η στάση παρατηρητή του Κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των ακραίων και να απομονώσει δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις