Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξενοφοβική πορεία μαθητών στα Γιαννιτσά με ρατσιστικά συνθήματα

Προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι όχι για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά για τους... μαθητές μετανάστες

Η ανησυχητική έξαρση ρατσιστικών φαινομένων και πρακτικών συνεχίζεται, καθώς μαθητές των δύο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (1ο και 2ο) προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την έλευση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους.

Στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος, οι μαθητές ανήρτησαν πανό που γράφει: “Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα - Κλείστε τα σύνορα”. Μάλιστα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μαθητές απείλησαν να σπάσουν κάμερες φωτορεπόρτερ.

Είχαν προηγηθεί οι ακροδεξιές διαμαρτυρίες κατοίκων κατά προσφύγων - μεταναστών, η «γαλάζια» στήριξη στο ρατσιστικό μπάρμπεκιου και η  φασιστική επίθεση κατά μαθητή πρόσφυγα στη Θεσσαλονίκη. Η στάση παρατηρητή του Κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των ακραίων και να απομονώσει δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αυτή είναι η δημοκρατία τους

Δύο βουλευτές της Ν.Δ. και ένας υπουργός βγήκαν χθες στις τηλεοράσεις για να μας εξηγήσουν ότι αυτά που διαπράττει τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία είναι απολύτως νόμιμα και στο πλαίσιο της εντολής που έχει η κυβέρνηση να πατάξει την ανομία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο