Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Καμία δέσμευση για τον αριθμό των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμία δέσμευση για τον αριθμό των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση

Μέχρι αύριο το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί η τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Παιδείας κάλεσε τους μαθητές να αποφύγουν τις καταλήψεις και τις αποχές ως μέσο διαμαρτυρίας για την κάλυψη των κενών και να παραμείνουν στις τάξεις τους. Η Σ. Ζαχαράκη χαρακτήρισε αυτές τις μορφές διαμαρτυρίας των μαθητών... «παράδοξες», καθώς χάνουν ώρες μαθημάτων για να διαμαρτυρηθούν για τα κενά στα σχολεία.

Η Σ. Ζαχαράκη καταλόγισε και πάλι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες για τα κενά στα σχολεία, επαναλαμβάνοντας την κριτική της σε πρωτοβουλίες που αύξησαν τις ανάγκες σε προσωπικό, όπως η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ή η κατάργηση της διπλής μοριοδότησης για τα απομακρυσμένα σχολεία.

Η Σ. Ζαχαράκη υποστήριξε ότι τα κενά στα σχολεία καλύπτονται γρηγορότερα από ό,τι στο παρελθόν, ενώ ισχυρίστηκε εκ νέου ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προϋπολογίσει ούτε 1 ευρώ για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, παρά τις εξαγγελίες της για 10.500 μόνιμες προσλήψεις.

Αποφεύγοντας οποιαδήποτε δέσμευση για τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση, η Σ. Ζαχαράκη έκανε λόγο για ανάγκη καταγραφής των «πραγματικών κενών» και ισχυρίστηκε ότι οι ανάγκες καταγράφονται αφού πρώτα έχει γίνει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού, δηλαδή αφού έχει διαπιστωθεί ότι όλοι οι υπηρετούντες καθηγητές καλύπτουν το ωράριό τους.

Επίσης έκανε λόγο για ανάγκη συνυπολογισμού της δημογραφικής δυναμικής και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι 4.500 μόνιμες προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL