Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Δικάζονται σήμερα οι 4 νηπιαγωγοί για το μάθημα σεξουαλικής αγωγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικάζονται σήμερα οι 4 νηπιαγωγοί για το μάθημα σεξουαλικής αγωγής

Και πως τραυματίστηκε; Επειδή πριν από τρία χρόνια, παρακολούθησε στο σχολείο του, το 19ο νηπιαγωγείο Χανίων, ένα μάθημα σεξουαλικής αγωγής.

Το μάθημα είχαν παρουσιάσει οι κατηγορούμενες, σήμερα, νηπιαγωγοί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις». Ο γονέας δεν θεώρησε απλά τολμηρό ή ακατάλληλο το μάθημα, αλλά επιβλαβές για το παιδί του κι έτσι προχώρησε σε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών.

Μόνο που για το συγκεκριμένο μάθημα οι τέσσερις εκπαιδευτικοί είχαν αποσπάσει μία σημαντική διάκριση. Και όχι από κάποιον τοπικό ή πανελλαδικό φορέα. Έλαβαν το Παγκόσμιο Αριστείο Καινοτομίας, από το Παγκόσμιο Συνέδριο Σεξουαλικής Αγωγής. Επιπλέον η παρουσίαση του προγράμματος δεν ήταν δική τους πρωτοβουλία, καθώς ήταν μάθημα εγκεκριμένο από το αρμόδιο για τα σχολεία όλης της χώρας Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Κύμα συμπαράστασης

Οι τέσσερις βραβευμένες νηπιαγωγοί δεν θα είναι μόνες σήμερα στο εδώλιο. Στο πλευρό τους στέκεται σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου τους. Οι εκπαιδευτικοί των Χανίων και του Ρεθύμνου αλλά και σύλλογοι γονέων.

«Όταν οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να ενημερώσουν τα παιδιά, είναι παράλογο να καταλήγουν κατηγορούμενοι», σχολίασε σε δηλώσεις της η εκπαιδευτικό και ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής Μαργαρίτα Γερούκη. Εξήγησε παράλληλα ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής διδάσκεται εδώ και χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε τα παιδιά να αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια, πρωτίστως για τη δική τους προστασία.

«Οι γυναίκες βραβεύτηκαν με παγκόσμιο αριστείο, ωστόσο στην χώρα μας διασύρονται για το έργο τους και δικάζονται. Ως σύλλογος εκπαιδευτικών καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο «οι γονείς είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους θέλουμε μαζί μας για να βελτιώσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία εφόσον τηρείται το πλάνο του Υπουργείου Παιδείας από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς».

Πηγή inotos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL