Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
«Η Ανοιχτή Πόλη θα αγωνιστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Αθήνας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Η Ανοιχτή Πόλη θα αγωνιστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Αθήνας»

Καλή σχολική χρονιά με αλληλεγγύη εύχεται η Ανοιχτή Πόλη και τονίζει ότι «θα αγωνιστεί, όπως το κάνει χρόνια τώρα, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Αθήνας, για την επάρκεια των υποδομών ώστε να είναι ασφαλείς και άρτιες, για την αποτελεσματική επανίδρυση των σχολικών επιτροπών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς:

«Το κουδούνι που θα ηχήσει στα σχολεία μας θα βρει για μια ακόμη χρονιάτους μαθητές και τις μαθήτριες, την εκπαιδευτική κοινότητα, σε ετοιμότητα, προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα το έργο της.

Για μια ακόμη χρονιά, χάρις τις ενέργειες της απελθούσας κυβέρνησης, τα βιβλία είναι στα σχολεία, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί, παρά τη σοβαρή μείωση του αριθμού των αναπληρωτών, βρίσκονται στις θέσεις τους, το προσωπικό είναι στα σχολεία.

Με την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μια συντηρητική αναδίπλωση αναιρώντας κατακτήσεις  του δημόσιου και δημοκρατικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Η υπεράσπιση της καθολικής, δημόσιας και δωρεάν παιδείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον, όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και για ολόκληρη τη κοινωνία και σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο και στον Δήμο Αθηναίων. Η Ανοιχτή Πόλη θα αγωνιστεί, όπως το κάνει χρόνια τώρα, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Αθήνας, για την επάρκεια των υποδομών ώστε να είναι ασφαλείς και άρτιες, για την αποτελεσματική επανίδρυση των σχολικών επιτροπών.  

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Αθήνας, στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και σε κάθε εμπλεκόμενο, να έχουν μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά, να κατακτήσουν κάθε γνώση, και να αγωνιστούν για την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου και δημοκρατικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Καλή σχολική χρονιά με αλληλεγγύη!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL