Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προσλήψεις 20.558 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών

Πρώτο κουδούνι

Μετά από ένα 24ωρο «θρίλερ» για τους εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες το βράδυ το πρώτο μεγάλο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2019-2020, στη Γενική και την Ειδική Αγωγή.

Ειδικότερα, 16.191 αναπληρωτές τοποθετούνται στο σύνολο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 4.367 εκπαιδευτικοί κλάδων - ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα προσλήψεων στην πρώτη φάση τοποθέτησης των αναπληρωτών στα σχολεία, καθώς οι πιστώσεις για τη φετινή χρονιά είχαν ήδη εξασφαλιστεί εγκαίρως από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τον περασμένο Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα Παρασκευή 6 έως και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, όπου θα τοποθετηθούν με απόφαση των διευθυντών Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολικών μονάδων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο