Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ΠΟΕΣΥ στη μάχη για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Eurokinissi

«Το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ είναι κρίσιμο για την ασφάλιση και την περίθαλψη του κλάδου, ο οποίος έχει συνολικά πληγεί τα τελευταία χρόνια»

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας στη μεγάλη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Συγκεκριμένα, σήμερα συζητήθηκαν στην επταμελή σύνθεση του Α’ Τμήματος του ΣτΕ επτά αιτήσεις ακυρώσεως επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ και εργοδοτικών ενώσεων, με τις οποίες ζητούν την ακύρωση – κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς του 2% επί του τζίρου τους, η οποία καταβάλλεται στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΠΟΕΣΥ άσκησε δια της νομικής της συμβούλου παρεμβάσεις στις ως άνω υποθέσεις, ζητώντας την απόρριψη των επίδικων αιτήσεων και εκθέτοντας εκτενώς το σύνολο των ουσιαστικών και νομικών παραμέτρων, που επέβαλαν τη θέσπιση της εισφοράς αυτής και εξηγούν τους λόγους που είναι επιβεβλημένη και σύμφωνη προς το Σύνταγμα. «Τονίζουμε αυτό που είναι απολύτως αυτονόητο για όλους εμάς, ότι το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ είναι κρίσιμο για την ασφάλιση και την περίθαλψη του κλάδου, ο οποίος έχει συνολικά πληγεί τα τελευταία χρόνια» επισημαίνει η ΠΟΕΣΥ.

Μετά τις αγορεύσεις δόθηκε προθεσμία μέχρι 15 Ιουλίου 2019, προκειμένου να υποβληθούν πρόσθετα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο