Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Αφιέρωμα στα ποιήματα του σπουδαίου Γιάννη Ρίτσου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφιέρωμα στα ποιήματα του σπουδαίου Γιάννη Ρίτσου

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα ποιήματα του σπουδαίου Γιάννη Ρίτσου που έγιναν τραγούδια παρουσιάζει απόψε η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.

Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς η κόρη του μεγάλου μας ποιητή, Έρη Ρίτσου, η οποία μοιράζεται εικόνες, μνήμες και ιστορίες. Τον φίλο τους Γιάννη Ρίτσο θυμούνται και μιλούν γι’ αυτόν ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και η συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου.

Στην εκπομπή ακούγονται σπουδαία τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τις μουσικές μεγάλων συνθετών όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Λοΐζος, Χρήστος Λεοντής, Νίκος Μαμαγκάκης, Μάριος Τόκας, Λουκιανός Κηλαηδόνης και Σπήλιος Μεντής.

Τα μελοποιημένα ποιήματα ερμηνεύουν οι Γιοβάννα, Λάκης Χαλκιάς, Νένα Βενετσάνου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Βέττα, Δημήτρης Κανέλλος, Θοδωρής Καρέλλας, Πάνος Μπούσαλης, Νικόλαος Καραγκιαούρης, το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» και η χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Γιάννη Βρυζάκη.

Στην παρέα της βραδιάς συμμετέχουν ακόμη ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης και οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Βερόνικα Αργέντζη, Ειρήνη Σταματίου και Νάστια Βραχάτη. 'Ωρα 10 το βράδυ στην ΕΡΤ1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL