Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην τελετή ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην τελετή ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Στις 28 Μαΐου 1979 συμπληρώνονται σαράντα χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε. Το Αρχείο της ΕΡΤ και ο ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δημοσιεύουν επετειακά βίντεο της εποχής που η Ελλάδα γινόταν το δέκατο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ την ταινία επικαίρων με όλο το ρεπορτάζ από την τελετή υπογραφής της Συνθήκης Προσχώρησης της χώρας μας στην ΕΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης και εκπροσώπων των εννέα κρατών - μελών της ΕΟΚ.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι Αθηναίοι στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, καθώς και στους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών - μελών της ΕΟΚ που έφτασαν στη χώρα μας προκειμένου να λάβουν μέρος στην τελετή. Στο Ζάππειο Μέγαρο τούς υποδέχονται ο υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Ράλλης, ο υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου με αρμοδιότητα επί των Σχέσεων με τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες Γεώργιος Κοντογεώργης και ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν εισέρχονται στο αίθριο, όπου βρίσκονται ήδη τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτριος Παπασπύρου, οι αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL