Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 00.05

ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ 30

Κινηματογραφική βιογραφία του Μισέλ Ρεκανατί, ηγέτη του μαθητικού κινήματος τον Μάη του ’68 και στη συνέχεια επικεφαλής των ομάδων περιφρούρησης της τροτσκιστικής Επαναστατικής Κομμουνιστικής Νεολαίας (JCR). Ο επιστήθιος φίλος του Ρομάν Γκουπίλ, στις τελευταίες τάξεις του Γυμνασίου τότε, έζησε τα γεγονότα του γαλλικού Μάη «από μέσα», όντας οργισμένος ακτιβιστής, σε πεζοδρόμια και οδοφράγματα. Πάντα μαζί με τον Μισέλ και μια οχτάρα κάμερα, καθώς προτιμούσε να κινηματογραφεί, παρά να μιλάει. Οι δυο τους, ταγμένοι επαναστάτες, παρόντες σε κάθε διαδήλωση, σε κάθε σύγκρουση, σε δεκάδες συζητήσεις για το μέλλον και την κατεύθυνση της επανάστασης. Μεγαλώνοντας, ο Ρομάν μπλέχτηκε για τα καλά με το σινεμά, ενώ ο Μισέλ, κουβαλώντας ένα διαρκές τραύμα μετά την ανακάλυψη πως ήταν υιοθετημένος, αγωνιζόταν να προσαρμοστεί στις καινούργιες εποχές. Δεν το κατάφερε ποτέ. Το 1978, πριν κλείσει τα τριάντα, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο Ρομάν Γκουπίλ συγκεντρώνει το υλικό που τραβούσε τις μέρες της εξέγερσης και αποχαιρετά τον αγαπημένο του φίλο και μαζί του και τις μέρες της αθωότητας. Παραγωγή Γαλλίας 1983.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ2 23.30

CHEVALIER

Σαρκαστική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Αθηνάς - Ραχήλ Τσαγγάρη, παραγωγής 2015, παρουσιάζει τον συνεχή ανταγωνισμό μεταξύ των αντρών. Όταν μια μηχανική βλάβη εγκλωβίζει μια παρέα ανδρών στο σκάφος, μεσοπέλαγα, θα σκοτώσουν την ώρα τους μ’ ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι, το Chevalier. Είναι τόσο διασκεδαστικό όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής. Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Κέντρος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Σάκης Ρουβάς.

ΤΡΙΤΗ ΕΡΤ2 00.10

ΣΤΡΕΛΛΑ

Δράμα, παραγωγής 2009, σε σκηνοθεσία Πάνου Κούτρα. Παίζουν: Μίνα Ορφανού, Γιάννης Κοκκιασμένος, Μίνως Θεοχάρης, Μπέτυ Βακαλίδου, Άκης Ιωάννου. O Γιώργος αποφυλακίζεται έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια για έναν φόνο που διέπραξε σ’ ένα μικρό χωριό στην επαρχία. Περνάει το πρώτο του βράδυ σ’ ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπου γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή εκδιδόμενη τρανσέξουαλ. Θα περάσουν τη νύχτα μαζί και πολύ σύντομα θα ερωτευτούν. Το παρελθόν, όμως, στοιχειώνει τον Γιώργο.

ΠΕΜΠΤΗ STAR 23.00

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Περιπέτεια παραγωγής 2016. Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ. Ο ιδεαλιστής και φιλόδοξος πράκτορας του FBI Νέιτ Φόστερ αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μια εξτρεμιστική ρατσιστική οργάνωση. Ο νεαρός πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να συμπεριφερθεί ανάλογα με τη νέα του ταυτότητα, του ρατσιστή, διατηρώντας παράλληλα τις πραγματικές του αρχές και αξίες. Ενώ καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού, ταυτόχρονα αναγκάζεται να εκτελέσει σκληρές πράξεις.

ΠΕΜΠΤΗ OPEN 21.00

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Κωμωδία, παραγωγής Γερμανίας - ΗΠΑ 2011, με τους Πάτρικ Ντέμπισι, Άσλεϊ Τζαντ. Όταν ο Τριπ μπαίνει σε μια τράπεζα για να κάνει ψιλά, δεν φαντάζεται ότι θα πέσει θύμα μιας κατάστασης ομηρείας δύο ομάδων ληστών οι οποίες αποτελούνται από μια ομάδα επαγγελματιών και μια ομάδα ηλίθιων! Με τη βοήθεια των υπόλοιπων πελατών της τράπεζας, θα προσπαθήσει να σώσει την ταμία με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

INCEPTION

Επιστημονική φαντασία, παραγωγής 2010, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν. Ο Ντομ Κομπ έχει τη σπάνια ικανότητα να αποσπά μυστικά, πράγμα που τον κάνει πολύτιμο για την εταιρική αντικατασκοπεία, αλλά και διεθνή φυγά. Σε μια τελευταία δουλειά, μαζί με την ομάδα του, καλούνται να κάνουν το αντίθετο: όχι να κλέψουν, αλλά να καλλιεργήσουν μια ιδέα. Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Έλεν Πέιτζ, Μάικλ Κέιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL